Човек се държи така, както смята, че му е добре. И други други мъдрости от НС

OFFNews 17 декември 2020 в 12:03 1844 0


Кворумни игри, нелепи опити за шеги и скандали меджу ГЕРБ и БСП. Така започна пленарното заседание. Депутатите от БСП не бяха в пленарна зала при преброяването на присъстващите, тъй като левицата традиционно се опитва да провали кворума от няколко месеца. Когато кворумът беше осигурен и заседанието започваше, депутатите на Корнелия Нинова се завърнаха в залата.

Депутатът от ГЕРБ Евгени Будинов, беше на трибуната и посрещна депутатите от БСП с думите:

„Закъснявате за час!”

Това предизвика Нона Йотова, която като Будинов е актьор. „Това не е халтура, не е място, където да си правим смешки. Това е място, което е последна инстанция в страната. Просто е недоустимо да се държим така сякаш играем някакви долнопробни пиески”, възмути се Йотова.

Вежди Рашидов излезе да защити съпартиеца си: „Какво толкова, че развеселява Будинов малко? Той си е артист човека. Неговата основна роля е това. Лошото е, че с вас не става ни шега, ни смях. И, ако трябва да бъда откровен, за нищо не ставате”. Председателят на парламента Цвета Караянчева се опита да го прекъсне, но не успя.

„Човек се държи така, както смята, че му е добре,” заключи бившият министър на културата и настоящ председател на ресорната парламентарна комисия.

След това парламентът прие окончателно промени в Закона за радиото и телевизията, доклад за което беше излязал да чете Будинов. Доставчиците на медийни услуги ще трябва да гарантират, че информацията за извънредни ситуации, включително публичните съобщения и съобщенията при природни бедствия, която се оповестява на обществеността чрез аудио-визуални медийни услуги, се предоставя по достъпен за хора с увреждания начин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews