Чешкият премиер отрече да е давал документи на Борисов за ЧЕЗ

OFFNews 28 февруари 2018 в 17:20 9236 12

Чешкият премиер Андрей Бабиш отрече да е давал документи на премиера Бойко Борисов за сделката с ЧЕЗ. 

Пред журналисти вчера Борисов обяви, че вече е получил от чешкото правителство поисканите документи за сделката и веднага ги е внесъл в секретното деловодство на Народното събрание, за да могат депутатите да се запознаят с тях.

"Като разгледах това, което премиерът на Чехия ми изпрати сега – в момента, в който го получих дойдох да го засекретим и да го кажем на хората, защото има и банкова информация, и виждам руско-грузински офшорки, руски банки, български, и то от тези, които и преди по някаква причина са имали проблеми", каза той. 

Борисов цитира и част от документите, според които излизало, че банките, които се очаква да финансират Гинка Върбакова за сделката, всъщност са изпратили само "писма за комфорт, които показват само намерения", а зад скандала около сделката видя опит за сваляне на правителството.

Днес обаче чешкият премиер опроверга Борисов, като каза, че не му е предоставял никакви документи. 

"Бойко Борисов ми се обади вчера заради продажбата на "ЧЕЗ България". Но аз отказах да пращам каквито и да е документи", заяви Бабиш. 

"Премиерът ме информира, че има проблем с компанията и със сделката и аз му обясних как е станала тя от чешка страна. Не харесвахме особено предложението за покупка, но Министерството на финансите ни увери на няколко пъти, че компанията е прозрачна, парите са прозрачни и Надзорният съвет е одобрил сделката", допълни Бабиш, цитиран от изданието си "Лидове новини"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11851

11

Дядо Кольо

28.02 2018 в 19:32

Вчера получил документите за сделката. Преди това хал-хабер нямал. А за какъв чеп Бабиш идва у нас преди два месеца? Със свален имунитет за присвояване. Да не би да беше посещение на добра воля и за размяна на взаимни симпатии?

26179

9

ELPIDA

28.02 2018 в 18:50

"...Жельо Бойчев каза, че се е запознал с информацията, която представлявала хвърчащ лист, без никакъв подпис, без никакъв печат с информация... Върху нея няма гриф за сигурност... "
https://offnews.bg/politika/informatciata-ot-chehia-za-sdelkata-s-chez-ne-bila-sekretna-675828.html

Шлифера е подпален! Къде е Пожарникаря...за извънреден брифинг...


77927

5

El Commandante

28.02 2018 в 17:55

Започвам обратното броене до момента: "Еми като не искате стабилност, подавам оставка. Да дойде да управлява Орешарски!"

14469

4

случайно прочетох

28.02 2018 в 17:51

Последно има или няма документи?
По скоро вярвам на чеха....

77927

3

El Commandante

28.02 2018 в 17:47

Да ви кажа според мене Бабиш лъже. Никва вера им немам на тея гадове чехите. Завиждат ни за европредседателството и клатат държавата!
 
X

Да помогнем на украинските деца!