Червен депутат готов на по-ниски заплати в името на рейтинга

OFFNews 11 март 2014 в 08:29 2664 6

Жельо Бойчев

Снимка БГНЕС

„Ако считате, че трябва да върнем формулата или да намалим възнаграждението и оттам ще се качи рейтингът на това Народно събрание, аз съм готов да го направим.“

Това заяви пред „Нова телевизия“ бившият общински съветник и настоящ депутат на БСП Жельо Бойчев. Той бе поканен, за да обясни вчерашното изказване на председателя на парламента Михаил Миков, според когото замразяването на депутатските възнаграждения е евтин популизъм.

„Възнагражденията на народните представители се формират на база трикратния размер на средната работна заплата. Ако тя расте, се повишава и депутатската заплата, но ако тя върви надолу, и заплатата се понижава. В крайна сметка големият въпрос наистина е каква работа върши НС“, коментира Бойчев.

Според социалиста на дневен ред трябва да стоят по-значими въпроси от депутатските възнаграждения и пеперудите в парламента.

„Ако имахме четири години социална политика във фризера, вярно – с малко и недостатъчно, но правителството се опитва да повиши всички заплати и социални придобивки“, защити работата на кабинета Жельо Бойчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!