Червен депутат готов на по-ниски заплати в името на рейтинга

OFFNews Последна промяна на 11 март 2014 в 08:29 2348 6

Жельо Бойчев

Снимка БГНЕС

„Ако считате, че трябва да върнем формулата или да намалим възнаграждението и оттам ще се качи рейтингът на това Народно събрание, аз съм готов да го направим.“

Това заяви пред „Нова телевизия“ бившият общински съветник и настоящ депутат на БСП Жельо Бойчев. Той бе поканен, за да обясни вчерашното изказване на председателя на парламента Михаил Миков, според когото замразяването на депутатските възнаграждения е евтин популизъм.

„Възнагражденията на народните представители се формират на база трикратния размер на средната работна заплата. Ако тя расте, се повишава и депутатската заплата, но ако тя върви надолу, и заплатата се понижава. В крайна сметка големият въпрос наистина е каква работа върши НС“, коментира Бойчев.

Според социалиста на дневен ред трябва да стоят по-значими въпроси от депутатските възнаграждения и пеперудите в парламента.

„Ако имахме четири години социална политика във фризера, вярно – с малко и недостатъчно, но правителството се опитва да повиши всички заплати и социални придобивки“, защити работата на кабинета Жельо Бойчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.03 2014 в 11:52

Не искам повече да ги виждам в следващия парламент.

11.03 2014 в 11:02

БСП/ДПС/ДС и социални мерки = баба ми и Космос :) :)
Оставка, наглеци!

11.03 2014 в 10:38

Цитат:"Ръстът на средната работна заплата обаче може да се дължи на намаляването на заетите, т.е., респективно - на покачването на безработицата.
Наетите лица по трудово и служебно правоотношение към края на декември 2013 г. намаляват с 57,1 хил.По последни данни, изнесени от Евростат, през декември безработицата в България се е увеличила до 13,1%. Процентът продължава да е над средния за Европейския съюз и еврозоната.". Предлагам депутатите да взимат три пъти средния доход на човек от населението. Всички заплати, разделени на броя хора, живеещи в България.

11.03 2014 в 09:01

Заплатата им да се формира на час. Ама час в заседание...нме в шляене из парламента.Тогава я вържат 600лв заплата, я не. Че то през ден няма кворум...и обикалят по кафетата само...За 5 пари работа не вършат....ама стане ли дума за заплатите, устите им като ханджийски порти.

11.03 2014 в 08:49

На пенсионерите еднократно по 40 лв, а на депутатите 500 лв ежемесечно. Да ви сера на социалната политика на СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА партия.

11.03 2014 в 08:37

Не г-н депутат на дневен ред трябва да стоят именно възнагражденията ви, защото те трябва да са функция на свършената от вас работа, на одобрението на хората на институцията, която вие представлявате. При вас резултатите са незадоволителни и по отношение на имидж и по отношение на свършена работа. Та вие не се научихте дори да ходите редовно на работа.