БСП срещу областния на Стара Загора за борсата в Плодовитово

OFFNews 01 ноември 2017 в 12:25 4698 1

Без основание се бави или отлага проверката на общинската Борса в Плодовитово от областния управител на Стара Загора, твърдят от местната структура на БСП в Братя Даскалови. 

Общинският съвет е препотвърдил решението си за проверката, след като областният управител Гергана Микова е върнала решението. Според него трябва да се създаде комисия за проверка на дейността на общинското дружество - ,,Тържище с. Плодовитово" ЕООД, на процедурите по обществени поръчки, както и да направи анализ на работата на управителите. Съветникът от БСП Никола Будаков предложи да се допусне предварително изпълнение на решението, взето на 3-ти октомври, въз основа на чл. 60 от АПК. 

„Намесата на областния управител в работата на търговското дружество, без основание за това, цели да се забави или да се отложи за дълго проверката на една от най-големите борси в Южна България. БСП настоя за предварителното изпълнение защото считаме, че има реална опасност отново да бъде осуетено или сериозно затруднено изпълнението на решението на Общинския съвет", каза председателят на БСП-Братя Даскалови Веселин Калчев. По думите му от закъснението на изпълнението може да последва значителна и трудно поправима финансова вреда за общинското търговско дружество. 

Това е политическа спекулация, коментира пред OFFNews Микова. Според нея на практика с решението си Общинският съвет е възложил проверката сам на себе си, вместо на кмета, което е нарушение на правната норма. Няма никакво бавене, причината за връщането на решението е незаконосъобразността му, обясни областният управител. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!