БСП ще търси партньорство след изборите с партиите от лидерската среща

OFFNews 24 януари 2023 в 09:30 2315 4

Проф. Румен Гечев

Снимка БГНЕС

Проф. Румен Гечев

БСП ще търси партньорство за формиране на редовно управление по четирите приоритета, посочени на лидерската среща миналата седмица - законопроектите по Плана за възстановяване и устойчивост, Бюджет 2023, присъединяването ни към Шенген и съдебна реформа. В срещата участваха БСП, ГЕРБ, ДПС и "Български възход".

Традиционна коалиция между БСП, ГЕРБ и ДПС след изборите едва ли е възможна, но трябва да се намери компромис, който да доведе до редовно управление, посочи проф. Румен Гечев от БСП в интервю за сутрешния блок на БНТ.

"Трябва да се материализира партньорството, защото българите няма да позволят да чупим световни рекорди. Ако не бъде направено редовно правителство, ще има тежки последици. БСП направи всичко възможно Народното събрание да избере редовно правителство. Има четири цели, около които може да се обединим и които потискат различията, и реализациите им можеха да доведат до позитиви за българския народ. Но за съжаление, нашите партньори по техни политически сметки не се съгласиха с това и отиваме на избори", коментира той.

Разделението между БСП и "Продължаваме промяната" по отношение на външната политика и отбрана е много голямо, въпреки сходствата в социалните политики на двете партии, добави Гечев.

Според БСП страната ни не трябва да влиза в еврозоната без да отговаря на Маастрихтските критерии, а към момента те не са изпълнени. Затова, според социалистите, е по-добре приемането на еврото да се отложи до подобряване на икономическите показатели.

Според Гечев не е късно да се възроди и проектът за АЕЦ "Белене".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

3

случайно прочетох

24.01 2023 в 11:00

Ако се коалират и се опитат да крадат заедно, протестите няма да са мирни и кротки.

1930

2

Муню

24.01 2023 в 10:29

Така е, с коалиция в ГЕРБ и ДПС, външната политика пасва!
Котило от КГБ и ДС!
Такава коалиция, най-вероятно ще прати хората пред парламента и пак ще има ограждения.

75

1

230 млрд баксов

24.01 2023 в 10:18

"Разделението между БСП и "Продължаваме промяната" по отношение на външната политика и отбрана е много голямо.....а с мУтрата евроатлантик не е

събраха се най-накрая - това е добра новина за България