БСП се събира за "пленум на истината"

OFFNews 28 юни 2015 в 09:55 3790 1

лидерът на БСП Михаил Миков

БСП се събира днес на пленум, който ще започне в 11 часа и ще се проведе в централата на партията.

Първа точка от дневния ред ще бъде актуалната политическа обстановка в страната. Партията ще вземе отношение и относно разполагането на чуждестранни тежки въоръжения и войскови части на територията на България.

На заседанието ще бъде приета предизборната платформа на БСП за участие в „Местни избори 2015”. Ще бъдат обсъдени организационни въпроси. Очаква се лидерът на партията Михаил Миков да направи промени в Изпълнителното бюро на БСП, не е ясно обаче какви точно ще са те.

Възможно е съставът на оперативното бюро да бъде разширен и в него да влязат Чавдар Георгиев и Карсимир Янков, съобщава Нова телевизия.

Днешното заседание беше наречено "пленум на истината" заради очакванията на него да се отговори на въпроси редица въпроси, свързани с БСП, като участието на партията в правителството на Пламен Орешарски и въпросителните около взиманите тогава решения.

Не е ясно например дали Драгомир Стойнев ще запази зам.-председателския си пост в БСП. Оставката му беше поискана по-рано на Национален съвет на партията с аргумента, че не се е справил с работата си като министър на икономиката и енергетиката в правителството на Пламен Орешарски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!