БСП призова за оставката на зам.-министър Султанка Петрова

OFFNews 09 юли 2018 в 13:46 4125 0

От БСП пискаха оттегляне на зам.-социалния министър Султанка Петрова след инцидента със загиналия при ремонта на Партийния дом охранител Даниел Тасев.

Социалистите се обръщат към "Обединените патриоти", от чиято квота е Петрова, да я свалят от поста й. "Като достойни патриоти, дайте пример, че за Вас конфликтът на интереси в политиката е недопустим", пишат от БСП.

Искането на левицата е продиктувано от това, че преди няколко години Султанка Петрова е била съдружник в охранителната фирма, в която е работел загиналия. Тя заяви пред бТВ, че в момента съпругът й Петю Петров е управител в компанията. В 43-тото Народно събрание Султанка Петрова беше депутат от коалицията на ВМРО и НФСБ.

"Г-н Симеонов, Вие смело се противопоставихте на назначаването на "калинки" на ГЕРБ и "партизански назначения". Призоваваме Ви да продължите със същото отношение към съвместяването в едно семейство на пост заместник- министър и управление на фирма, която охранява Народното събрание. Когато властта и парите са така здраво обвързани, за хората остава засилващото се чувство за несправедливост. Призоваваме Ви да сложим край на това", пишат в писмото си от БСП.

Социалистите изразиха своите съболезнования на семейството и близките на загиналия Даниел Тасев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови