БСП подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София

OFFNews Последна промяна на 11 септември 2019 в 19:46 2079 0

Градската конфереция на БСП в София реши да подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на столицата, съобщи председателят на партията Корнелия Нинова.

Калоян Паргов ще води листата на БСП с кандидати за общински съветници в София.

Основните партийни организации в София бяха номинирали 18 кандидати за кмет на София. 16 от тях до днес са си направили самоотводи. Днес конференцията разгледа двете останали кандидатури - на арх. Борислав Борисов и на Мая Манолова. Арх. Борислав Борисов оттегли своята кандидатура. Конференцията с гласуване реши да подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София. При гласуването имаше само двама въздържали се, каза Нинова.

Взехме още едно решение. Конференцията прие и платформата за управление на София, което за нас е най-важното - политиките. Взехме решение и конференцията упълномощи ИБ на Градската организация и бъдещата листа да се срещнат с кандидата за кмет, да представят нашата платформа, да я обсъдят с нея, да намерят общите точки и политики, зад които ще застанем заедно. Тази среща предстои вероятно другата седмица, за да се стиковат нашите идеи, обясни председателят на БСП.

На въпрос дали решението за подкрепа на Манолова ще се промени, ако не се намерят общи точки, Нинова отговори:

"Днес сме решили, няма начин това решение да бъде променено, просто трябва да се разговаря за политиките, да се намерят общите. Вярвам, че това ще стане и съдейки по идеите на Манолова за управлението на София, виждайки нашата платформа - движим се в една посока."

Лидерът на БСП - София Калоян Паргов оцени шансовете на Мая Манолова като значителни:

"Решението, което днес взе градската партийна конференция, е информирано, базирано на подкрепата и по-точно предпочитанията, които са изразили основните партийни организации, както и на съответните проучвания, които сме си направили до този момент, за да можем да излезем с най-доброто в София. Оценявам шансовете й като значителни в битката за кмет на София", коментира Калоян Паргов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови