БСП пак ще предложи данъчни облекчения за "работещите бедни"

Нели Чолашка 22 април 2015 в 10:15 2237 2

Михаил Миков, лидер на БСП.

БСП отново ще предложи данъчни облекчения за хората, които работят на минимална работна заплата - работещите бедни.

Това обяви в декларация от парламентарната трибуна лидерът на БСП Михаил Миков в началото на лятната сесия на парламента.

По думите му тази сесия е натоварена с очакванията на хората за по-добър живот.

"В последните две сесии най-повтаряната дума беше "реформа". До степен, че повтарянето на тази дума се приема като затягане на коланите, като ограничаване на плащанията, като съкращения, като безработица", отчете лидерът на социалистите.

Според него отчетеното от Министерството на финансите със счетоводен трик отчита "забележително стабилизиране на икономиката" и подчерта, че то е толкова вярно, колкото, че предишното правителство на Пламен Орешарски е било в международна изолация.

"Всъщност България има доста тежки проблеми в момента в отношенията, включително и със съседните балкански стран", обяви Миков.

По думите му съседите ни постигат съюзи за промяна на стратегически инфраструктурни трасета в Югоизточна Европа, а България е изключена от тази тема и скоро ще се превърне в дребен потребител заради унищожената индустрия.

България има тежки проблеми със съседните страни - оградата с Турция, новият гръцки данък за стокооборота с България.

Миков обяви, че БСП ще предложи законопроекти в защита на доходите, правото на здравеопазване и образование за всички, както и за защита на българските производители.

Ще продължим да настояваме за спешни мерки в туризма и земеделието, които да компенсират санкциите срещу Русия и ответните контрасанкции от страна на Москва.

Според лидерът на социалистите България е най-потърпевша от санкциите, а. правителството и управляващото мнозинство не се интересуват.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!