БСП: Органите на реда са насочили усилията си изцяло към кандидатите на левицата

OFFNews Последна промяна на 22 октомври 2019 в 16:49 2305 1

БСП винаги е подкрепяла мерките, които имат за цел да осигурят честното и демократично провеждане на изборите. За съжаление това е поредната кампания, в която институции заемат страната на управляващите в предизборния процес. 

Това се казва в позиция на БСП по повод арестите на кмета на Несебър Николай Димитров и още четирима кандидати за общински съветници. 

В текста си социалистите заявяват: 

Прави силно впечатление, че органите на реда са насочили усилията си изцяло към кандидатите на левицата, като всяка акция е шумно отразявана в медиите - било то и само проверка по анонимен сигнал. 

В същото време институциите мълчат оглушително по над 10 наши сигнала, свързани с нарушаване на българското законодателство. Няма нито едно "профилактиране" на ръководители или кандидати на ГЕРБ, което на фона на кампаниите в Русе, Созопол, Горна Оряховица не прилича на случайност, а на протекция.

Институциите си затварят очите за силовите действията на управляващите в общини като Септември, Бяла Слатина, Смолян.

Хора с влязла в сила присъда, доказани сводници и лихвари се вихрят необезпокоявано като кандидати на управляващите.

Управляващите са тези, които владеят властовия и финансов ресурс, но активно се проверяват представителите на опозицията, които бяха оставени без субсидия. Едните са поставени в комфорт да водят своята кампания по същество, а другите - в обяснителен режим.

Остават броени дни до изборния ден и призоваваме институциите да бъдат на висотата на отговорността си пред обществото, а не на ангажиментите си към тези, които ги назначават. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови