БСП няма да влезе в пленарна зала и за вота за оставките в КПКОНПИ

OFFNews 10 април 2019 в 08:56 2292 0

„Не искаме да сменим само ръководството на КПКОНПИ, а искаме да се промени и самият закон“, коментира пред БНР депутатът от БСП Филип Попов, който е член на правната комисия.

От думите му стана ясно, че левицата няма да е в залата дори за гласуването на исканите оставки на председателя на антикорупционната комисия Пламен Георгиев и на заместника му Антон Славчев. И двете искания постъпиха след скандала "Апартаментгейт".

Утре искането на левицата за отстраняване от длъжност на двамата влиза в правната комисия. Вносителите обаче няма да са на заседанието. Според Филип Попов няма никакво значение дали БСП е в зала или не.

„С това, което се случва, се показа уродливото лице на корупцията, която е разяла до дъно управляващите. Навсякъде, където има някаква реална власт, се шири корупция“,заяви депутатът от БСП. По думите му в основата на този модел е самият премиер Бойко Борисов, затова оставките в ГЕРБ нямат никакво значение.

От БСП настояват за промяна на целия антикорупционен закон:

„Настояваме за тези наши предложения, но няма никакво желание от страна на управляващите, ГЕРБ, ДПС, „Обединени патриоти“, Марешки да направят нещо в тази посока. Очевидно за тях статуквото е нещо добро", добави Попов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови