БСП и ИТН се разминават за субсидиите на партиите и мажоритарния вот

OFFNews 26 юли 2021 в 08:33 1767 0

Снимка Архив

БСП и "Има такъв народ" се разминават за размера на субсидията на партиите и мажоритарните избори, които предлага формацията на Слави Трифонов. Те са за демонополизация на Здравната каса, ние - не, заяви Атанас Зафиров, депутат от "БСП за България", по БНТ. 

По думите му първият препъникамък би бил бюджетът. 

Очакваме да бъде формирано споразумение за подкрепа, каква ще бъде формулата ще бъде уточнено допълнително. Трябва да е ясно какви ще са приоритетите за новия кабинет. След това ще видим лицата, ще съберем колективния орган и ще вземем решение дали да го подкрепим или не, каза още Зафиров. 

За БСП е важно кой ще подкрепи правителство на "Има такъв народ". Затова и ще проведем разговори с "Демократична България" и "Изправи се БГ!Ние идваме!". Преговорите с ИТН продължават, в следобедните часове предстоят разговори относно социалната политика, допълни Атанас Зафиров. Според него това е едно позитивно начало. 

"Ние сме удовлетворени, че ролята на БСП е оценена, без нас няма как да бъде сформирано правителство на промяната, работещо и устойчиво. Разговорите с ИТН означават, че БСП вече не е партия на статуквото", коментира Атанас Зафиров.

По думите му БСП и "Има такъв народ" имат сходство във вижданията относно индексацията на пенсиите - разминаването и само по сроковете, болниците да не бъдат търговски дружества, образователната реформа, съдебната реформа - закриването на Специализирания съд и прокуратура. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови