Борисов вдига заплатите на 400 души в Агенцията по горите

OFFNews Последна промяна на 02 април 2015 в 14:29 1686 2

Снимка БГНЕС

Бойко Борисов

"От 1 май с министър Десислава Танева вдигаме с до 20% от заплатите на 400 души от Агенцията по горите, от най-ниско платените." 

Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на церемонията по официалното откриване на „Седмица на гората – 2015” в Националния исторически музей, предаде „Фокус”.

„На всички работници от Агенцията по горите от 4 години не ви е сменяно облеклото, получавате ново облекло“, заяви премиерът Борисов.

"Там, където някой се опитва да ви притеснява или да има натиск, просто ще ги смажем. Няма от кой да ни е страх. Вършете си работата, надеждно подавайте сигнали и гледайте след това какво става. Защото вие сте там на място, от вас зависи гората да е здрава и красива, от вас зависи това, което трябва да бъде използвано от икономиката, да бъде използвано, защото е огромен ресурс, който българската природа дава”, обърна се още Борисов към горските служители на срещата.

Премиерът възложи и някои задачи на горските служители да внимават как товарят камионите с дървесина.

„Днес съм го казал на МВР и на ДАИ - камионите с дървен материал са изключително тежки по мои преценки са около 60 тона, претоварвате ги. Пътищата в по-малките населени места са изчислени до 5 тона. Тези камиони правят пътя като вафли, а като стъпят на магистралата правят някой остров. Тук всички лъжат ДАИ, КАТ, вие сте там и наблюдавате целия процес на незаконна сеч”, посочи министър-председателя.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.04 2015 в 00:32

Пари ще им дадеш, но как ще ги научиш да работят,като досега са си затваряли очите за беззаконията в горите!Алчността, наглостта и корупцията са пропили целия горски сектор - от най -високите постове ,които от "горе" се правят, че всичко е както трябва , до най -ниските ,които за една почерпка или някой лев под масата правят каквото им кажат,без да ги интересува бъдещето на българската гора!Броя и размера на сечищата се увеличават в пъти ,никъде не си залесява, а те се опитват да ни лъжат, че гората се увеличила.НЕ ВИ ВЯРВАМЕ- резачките и трупчийските камиони не спират и за ден!Елате на място да видите на какво е заприличал Берковския Балкан!

02.04 2015 в 15:08

Еми те мангалите засега ги бият с вериги и колят с брадви... каски ли да им купи? пистолети ли да им даде?
Аз си мисля, че трябва да само да им разрешат да носят оръжие и да го използват при заплаха от страна на нарушителите.