Борисов вдига заплатите на 400 души в Агенцията по горите

OFFNews 02 април 2015 в 14:29 2133 2

Снимка БГНЕС

Бойко Борисов

"От 1 май с министър Десислава Танева вдигаме с до 20% от заплатите на 400 души от Агенцията по горите, от най-ниско платените." 

Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на церемонията по официалното откриване на „Седмица на гората – 2015” в Националния исторически музей, предаде „Фокус”.

„На всички работници от Агенцията по горите от 4 години не ви е сменяно облеклото, получавате ново облекло“, заяви премиерът Борисов.

"Там, където някой се опитва да ви притеснява или да има натиск, просто ще ги смажем. Няма от кой да ни е страх. Вършете си работата, надеждно подавайте сигнали и гледайте след това какво става. Защото вие сте там на място, от вас зависи гората да е здрава и красива, от вас зависи това, което трябва да бъде използвано от икономиката, да бъде използвано, защото е огромен ресурс, който българската природа дава”, обърна се още Борисов към горските служители на срещата.

Премиерът възложи и някои задачи на горските служители да внимават как товарят камионите с дървесина.

„Днес съм го казал на МВР и на ДАИ - камионите с дървен материал са изключително тежки по мои преценки са около 60 тона, претоварвате ги. Пътищата в по-малките населени места са изчислени до 5 тона. Тези камиони правят пътя като вафли, а като стъпят на магистралата правят някой остров. Тук всички лъжат ДАИ, КАТ, вие сте там и наблюдавате целия процес на незаконна сеч”, посочи министър-председателя.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови