Ексклузивно Еврокомисията: Не сте готови за еврозоната

Борисов: В по-реална коалиция с ПП-ДБ няма как да сме. И ДПС е в нея (обновена)

Лидерът на ГЕРБ предложи да се види кой какви коли има в различните сектори, тъй като шегите с майбасите тревожели зърнарите

Ружа Райчева 19 септември 2023 в 09:43 2720 13

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че т.нар. "некоалиция" няма как да бъде "по-реална коалиция", както и че ДПС участва в нея. 

"Некоалицията просто вече започва да става смешна за хората, защото не отговаря на истината, защото ние в по-реална коалиция няма как да бъдем. (...) В тази коалиция на практика е и ДПС", каза Борисов пред журналисти в Народното събрание тази сутрин.

Според Борисов има как парламентът да вземе решение за кризата със зърнарите - да се контролира влизащото в България зърно, да се назначат още хора във фитосанитарния контрол. 

"Затова се учудвам, че премиерът не се среща с хората и конфликтът ескалира. Иначе София е свикнала, с месеци стоеше затворен Орлов мост. Просто сегашните ни неаколиционни партньори не са свикнали с това", каза Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ направи нетрадиционно предложение - тъй като "шегите с майбасите" тревожели зърнарите, да се провери кой какви коли има в различните сектори.

Борисов за пореден път отказа да каже кой ще е кандидат-кметът на ГЕРБ за София. По думите му има по-важни неща за него в момента. Само каза, че председателят на Народното събрание Росен Желязков няма да бъде техният кандидат-кмет. 

По-късно депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) Настимир Ананиев коментира, че между ГЕРБ и ПП-ДБ няма подписано коалиционно споразумение. "Не мисля , че ДПС участва в коалицията, освен ако не са с ГЕРБ. Видяхме, че част от комисиите, които се полагаха на ГЕРБ, бяха дадени на ДПС", заяви той.

Няма подписано коалиционно споразумение, освен ако ДПС не работят с тях, отговори Ананиев на въпрос дали наистина ДПС участва в коалицията, както твърди Борисов.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    17439

    13

    мнение от IP

    19.09 2023 в 18:05

    Кой какви коли има?.....Аз знам за джип, който щеше да вози шейхове на лов, в който се мадръсаха доктори - сега депутати, Влади Горанов - непознатия и други..., а Шехерезада снимаше сериала "Борисови монолози на път". Имам и любим епизод - Борисов разказва за президента и Мата Хари.

    2550

    12

    alfakentavur

    19.09 2023 в 13:09

    "А за президента какво да кажа. Представителен пост,на НГ чете слово и пуска дунавското."

    "Ако не беше льотчика да ги назначи тия шарлатани те още щяха да правят далавери с криптомир през нексо. Вкара ги на бял кон а те се оплетоха с герб и дпс."


    Някой, който "само чете НГ слово и пуска дунавското", видите ли вкарвал някого във властта.

    Ами сега?

    -1845

    11

    ob1

    19.09 2023 в 12:48

    Отговорът е "да" само в празните тикви на такива като тебе... Я кажи кой трябва да управлява и какво следва да прави! Аман от многознайковци, дето бришат тъпотии по нета...

    -4778

    10

    137

    19.09 2023 в 12:18

    @абюзър,

    Въпроса тука е друг. Има ли коалиция м3жду ппдб , герб и дпс. А отговора е - да.
    Относно земеделците (защото тия дето протестират не са само зърнари) - те май си се срещат с пеевски. Все пак той дава официални изявления по темата и ни информира по темата. Странно как един най-обикновен депутат от дпс, член на конституционната ПК, се изявява като министър председател по темата с протестите. Не мислиш ли?

    -4778

    9

    137

    19.09 2023 в 12:11

    @алва,

    Ако не беше льотчика да ги назначи тия шарлатани те още щяха да правят далавери с криптомир през нексо. Вкара ги на бял кон а те се оплетоха с герб и дпс. А и да погледнем в основния закон какви правомощия имат тия служебни кабинети. Мда. Малко по-големи от тия на президента.
    Престани да ми рецитираш имена на бкп труженици. Пал ти казвам, тия не да ниъо в МС, нито в ПК или в борд на дитектори. Всичко това е пълно с ппдб и герб. Ако ти смяташ, че коалицията ппдб-герб-дпс не може да работи заради зарков и лечева тогава имам фа ти продам един мост. Много е хубав, минава над мисисипи и има тол токса. Много евтино го давам!
    Вижда се кой е с кокошата памет. Не може да запомниш дори темата на спора. То не беше рудия, руски резиденти, умиращи и умрели партии. Темата е много проста - е ли са подб в коалиция с герб и дпс? Отговора е положителен. Ако на теб това не ти харесва (аз съм убеден, че не ти харесва) си го кажи пряко и откровено. На никой здравомислещ не му харесва!

    628

    8

    user4eto

    19.09 2023 в 11:53

    Лойко, кой отказва да се срещне със протестиращите?

    Академик Денков на няколко пъти каза, че е отправил покана. Без успех.

    2550

    7

    alfakentavur

    19.09 2023 в 11:44

    Явно не знаеш и че президентът назначава служебно правителство. Както и че имаше няколко такива едно след друго. Толкова отдавна беше, че не помниш.
    На това му казват кокоша памет. Въпреки че е комплимент за теб.
    Не знаеш коя партия издигна този Резидент. И от коя партия му е вицето.
    Не знаеш и червени б*клуци като Зарков и Лечева от коя партия излязоха, за да станат министри.

    Та какво казват за празна кратуна?

    -4778

    6

    137

    19.09 2023 в 11:37

    Извинявай , не знаех, че партийки с по 10-15 депутата въртят държавата. Какво общо имат с управлението на държавта бкп и възраждане? Може би мътят водата през техните министри и шефове на парламентарни комисии? Само дето те имат точно 0 такива. Или пък чрез техните хора в държавните агенции и в бордовете на държавните компании? О, изненада! И там имат точно 0 от техните хора. А за президента какво да кажа. Представителен пост,на НГ чете слово и пуска дунавското. Когато ракетата ви е крива е най-лесно да обвините космоса ;)
    Честно, очаквах по-сериозна аргументация а не поредната логорея от опорки.
    Като за начало може да спреш да си измисляш и да лъжеш.

    2550

    5

    alfakentavur

    19.09 2023 в 11:11

    Колко е зле празната ти кратуна.
    Точно за ВЪТРЕШНА ПОЛИТИКА говоря. Резидента, Копейкин, Курнела и подобни политици са български, нали? Това че са слуги на Путлер не ги прави пултеристанци.
    Хайде проумей това и тогава се прави на интересен какъвто не си.

    -4778

    4

    137

    19.09 2023 в 10:47

    Ееее, галерията на когнитивния дизонанс, как все до русия стигате? Тука новината е изключително вътрешнополитическа ама вие едно си знаете едно си баете. Е ли ппдб в коалиция с герб и дпс? Риторичен въпрос. Един съвет - спрете да се правите на ощипана мома. Крайно време е да се държите като хора на място и да си кажем истината. А тя е, че ппдб без никакъв проблем и даже с огромно желание влязоха в схемата за печалби и корупция на герб и дпс. Ппдб осигуриха изпиране а герб и дпс ги пуснаха на софрата. Ама и вие така ги пазите тия от ппдб все едно и на вас ви дават процент от схемата. Не виждам друго обяснение. Някак си не ми се вярва, че вие сте идеологически дронове ака полезни идиоти. Време е да спрете с модерните култове към личността ;)
     
    X

    Историите на Иво Иванов