ДПС с още три председателски места в парламентарните комисии, ПП-ДБ също правят рокади

Разпределението по комисиите вече е следното - ДПС ръководят 8, ГЕРБ - 14, а ПП-ДБ само три

Ружа Райчева 14 септември 2023 в 13:11 908 0

Кирил Петков и Делян Пеевски в парламента

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Кирил Петков и Делян Пеевски в парламента

ДПС получиха още три председателски места в парламентарните комисии - за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество, по политиките за българите извън страната и в комисията по туризъм. 

По този начин от общо 25 парламентарни комисии ДПС вече ще имат 8 председателски места, "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) - само 3, а ГЕРБ - 14. 

Народният представител от ДПС Цветан Енчев бе избран за член и председател на комисията по политиките за българите извън страната. Съпартиецът му Валентин Тончев оглавява комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество, а Ертен Енисова поема ръководството на комисията по туризъм. 

Депутатите избраха и Десислава Трифонова от ГЕРБ за парламентарен секретар. Бе решено Любен Дилов-син да влезе в комисията по култура и медии. 

Рокади на ГЕРБ и ДПС в парламентарните комисии. Десислава Трифонова става секретар на НС

ПП-ДБ също правят рокади

Парламентарните групи на ГЕРБ и ДПС внесоха своите предложения за вътрешни размествания по комисии на 11 септември. Вчера и от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) поискаха с проекторешение няколко вътрешни размествания в тях.

Депутатите избраха Васил Тодев (ПП-ДБ) за член на комисията по земеделие. Друго решение освобождава Бойко Рашков като член на антикорупционната комисия, а на негово място се избира Димитрина Любомирова Хаджиева-Недина. Рашков става член на комисията за контрол на специалните разузнавателни средства. 

Хаджиева-Недина и Мирослава Петрова станаха членове на комисията по правата на човека. Мирослава Петрова бе избрана и за член на комисията по въпроси на ЕС, Шенгенското пространство и еврозоната. 

Антоанета Цонева напуска комисията за пряко участие на гражданите, а нейното място заема Росица Василева Пандова-Йовкова. Цонева заема мястото на Пандова-Йовкова в комисията по култура и медии. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки