Борисов в Мостар, ще вечеря с лидери от западнобалкански държави

OFFNews Последна промяна на 09 април 2018 в 10:38 3877 0

Министър-председателят Бойко Борисов заминава на посещение в Босна и Херцеговина. Утре той ще открие Международния икономически панаир, който се провежда за 21-ви път в Мостар.

Поканата за участието му е от Председателството на Босна и Херцеговина и от сръбския президент Александър Вучич, чиято страна тази година е партньор на изложението.

Мостарският панаир е място за срещи на представители на бизнеса от региона и на големи международни компании. С присъствието си премиерът Борисов ще подчертае значението на икономическото развитие на страните от Западните Балкани за европейската им перспектива, съобщиха от Дондуков 1. 

Днес министър-председателят Борисов ще участва в работна вечеря, давана от члена на председателството на Босна и Херцеговина Драган Чович. В нея ще участват също президентите на Сърбия и на Черна гора Александър Вучич и Филип Вуянович, министър-председателят на Хърватия Андрей Пленкович, президентът на Република Сръбска Милорад Додик, президентът на Федерация Босна и Херцеговина Маринко Чавара и Боряна Крищо, председателстваща Камарата на представителите в Парламента на Босна и Херцеговина.
В рамките на визитата му, са предвидени и двустранни срещи на премиера с лидери на балканските държави, участващи в Международния икономически панаир.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови