Борисов уволни шеф на горско, който си нае кола за 72 000 лв. държавни пари

OFFNews 15 юли 2016 в 18:25 14439 5

Снимка Нова телевизия

Иван Недков.

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министъра на земеделието и храните Десислава Танева да освободи от длъжност директора на Северноцентралното държавно предприятие инж. Иван Недков заради констатирани нарушения, съобщи пресслужбата на кабинета.

Разпореждането на премиера е направено след като министър Танева го запознала с постъпил до нея сигнал за дейността на СЦДП в Габрово.

Танева е възложила на Инспектората на Министерство на земеделието и храните да извърши проверка по случая.

В началото на седмицата Нова телевизия показа как Недков кара хибридна кола под наем с държавни пари - за над 70 000 лева на година.

Бланката за договора за наем за колата от ноември е съставена не от горските, а в голяма габровска фирма за търговия с коли, чието име стои на луксозния автомобил.

Още през ноември миналата година горското предприятие пуска обществена поръчка на стойност 60 хил. лева без ДДС за доставка на употребяван автомобил под наем. Изискванията водят към конкретна марка и модел.

Няколко месеца от горското в Габрово са държали резултата от тази поръчка в тайна, като уж тя бе спряна от Недков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12284

1

ДидоВъТъ

15.07 2016 в 18:42

А после?Наказателно производство,нещо?После как няма да се краде като знаят че само ги махат и по живо,по здраво.Баси и държавата.