Борисов склони Горанов да даде коледни добавки, но не за всички пенсионери

OFFNews Последна промяна на 18 ноември 2014 в 11:00 5641 18

Борисов склони Горанов да даде коледни добавки

Коледни добавки за пенсионирите ще има. Това стана ясно след среща на премиера Бойко Борисов с финансовия министър Владислав Горанов. 

Срещата между двамата се проведе в сградата на министерството. На излизане Борисов съобщи пред журналисти, че добавките ще бъдат 40 лв. и от тях ще се възползват около 1.3 млн. души. Това са хората, които взимат пенсии до 286 лв.

Владислав Горанов беше категоричен, че няма да има добавки за Коледа. "Всеки иска да е добър и благороден. Има право да е добър, когато го прави със свои средства. Аз благороден с чужди средства не искам да бъда", каза той в интервю за Нова.  На обратното мнение обаче беше вицепремиерът по социалните въпроси Ивайло Калфин, според когото има варианти да се осигурят средства или от резерва на НОИ. 

"Бях възложил на министъра на финансите да огледаме какво можем да съкратим от инфраструктурни проекти, администрация, включително, за да дадем на българските пенсионери, защото те го заслужават. Това, че ги подлъгват през година, за да се похарчат огромни пари да не се случи пак. Това са 50 млн. лв. - не са малко пари в тази финансова криза, но когато заради това пагубно управление милиарди заделяме за да спасяваме банки, асолютно прави са пенсионерите да кажат: "А коледата как да япосрещнем". Затова решихме 50 млн. лв да подготвим в постановление, вицепремиерът Калфин сега ще го уведомя да го подготвят за сряда, за да може заедно с декемврийските пенсии да получат по 40 лв Коледна добавка", каза Борисов пред журналисти на излизане от министерството.

"Ще режем от всичко, без да трупаме просрочени задължения", беше коментарът на финансовия министър Горанов. Той обясни, че парите ще дойдат именно от спестени средства в пенсионното осигуряване и от някои инфраструктурни проекти, които ще бъдат забавени. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.11 2014 в 20:11

А тези с пенсия 287 лева какво ги правим? Защото минималните пенсии са за тези без трудов стаж.
А тези, с изчислени пенсии над максимума кога ще ги получат в реален размер. Защо да плащам осигуровки за пенсия върху 2200 лева, като ще вземам пенсия за осигуровки върху 1400 лв? Давам грешни пари за харчене от НОИ.

18.11 2014 в 18:51

@Ххх,
1. Администрацията е раздута.
2. Там се прахосват излишни пари.
3. Тя не е ефективна.
4. Това, че има и кадърни хора, не променя 1,2 и 3.
Като се промени, ще си променим и мнението.

18.11 2014 в 18:27

Стига сте плюли по тази администрация бре! Има и кадърни хора в нея, но проблема е с назначенията на ръководните постове, което се прави при всяка смяна на правителство! Всички, дето плюете по администрацията, защо не отидете вие, разбирачи такива, да работите в нея за 400-500 лв. заплата на месец! Все другите ви виновни, никога не гледаме първо себе си! То бива омраза, ама това масово оплюване и очерняне до нищо хубаво не води! Докато мнението на масата е такова, държавата няма да върви. Разберете го, за да има държава и да работи, трябва силна и компетентна администрация, а не назначения на тако и вако, наши и ваши!

18.11 2014 в 12:55

До всички мрънкащи: да го духате! Ако нямаше пари, разбирам да ревете. Ама то има. Ама малко били, ама пенсиите били ниски попринцип. Ами fuck off! Или ги вземете и си мълчете, или ги дарете на някой, който ще им се зарадва. Нема угодия...

18.11 2014 в 12:49

Г-н премиера се чуди от къде да осигури коледни за пенсионерите. Някои от възможните източници са:
1. Партийната субсидия, която е най-високата в Европа.
2. Коледните за чиновниците в централната и местна администрация да се насочат към пенсионерите.Огромна част от тези чиновници не заслужават дори заплати.
3. Същото - за депутатите - с безотчетните пари те вземат месечно 4400 лв.

18.11 2014 в 12:39

лошо решение, несправедливо !
едните се именуват социалисти, пък прокарват и въвеждат Закона за плоския данък. Сегашното правителство претендира за център-дясно - чисто социалистически решения.
така както семейните надбавки за деца трябва да бъдат за всички непълнолетни, които се учат ефективно, без значение доходите на родителите, така и таксите за детските градини, така и празничните пенсионерски надбавки и т.н.
реформа в мисленето на управляващите е нужна - повече книжки, повече опит, повече консултации !

18.11 2014 в 12:38

Кервана си върви кучеата си лаят. И така доде изчезне тая смотана държава.

18.11 2014 в 12:38

Запад-Юг абсолютно ЗА съм за такива мерки. Знаеш ли защо не се прави? Защото въпросните безмозъчни, брутално мързеливи плужеци на държавен щат ще ревнат, че за тях няма работа - защото НИКОГА през живота си не са работили. И това не са 100-200 човека да им кажеш ебете си майката и мрете в лайна - това са десетки, ако не стотици хиляди безсмислени хора - стоящи и пазещи с дебелия си лоен гъз бюрото, от време на време преместващи някой лист хартия от единия ъгъл на бюрото до другия. Повярвай ми приятелю, покрай бизнеса си имам доста наблюдения как работи администрацията и не половината, драги - 90% от хората там не стават и за чеп за зеле.

18.11 2014 в 12:32

А не може ли от съкращаване на консумативите в министерствата?????? Например хартия, а и парно, което е на макс и в топлите дни??? Питам ?????