Борисов ще назначи още двама зам.-министри на здравеопазването, за да се борят с COVID-19

OFFNews 18 ноември 2020 в 18:40 2858 1

Снимка Архив

Премиерът Бойко Борисов ще назначи още двама зам.-министри на здравеопазването, за да се борят с COVID-19. Това се разбира от съобщение на правителствения пресцентър за днешните решения на Министерски съвет. Едно от тях е за изменение и допълнения на Устройствения правилник на Министерството на здравеопазването.

"Изменението на Устройствения правилник на Министерството на здравеопазването е свързано с увеличаване на числеността на заместник- министрите в политическия кабинет към министъра на здравеопазването с още двама, които да подпомагат министъра при осъществяването на дейностите за ограничаване разпространението на заразата от COVID-19", съобщава правителствената пресслужба. 

Целта на структурната промяна е засилване на създадената организация за ограничаване на разпространението на COVID-19, съобщи правителството. Това нямало да даде отражение върху бюджета. 

В момента заместниците на последния министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов са трима: Жени Начева, д-р Бойко Пенков и Светлана Йорданова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови