Борисов се похвали: Съдът реши, че компроматите на Бареков срещу мен са фалшиви

ОFFNews 28 август 2014 в 16:38 4994 9

"Неистинността на поредните клевети и лъжи на г-н Бареков срещу мен се доказаха. Документите, които развяваше в публичното пространство, са манипулирани, а клеветническите твърдения от него са единствено и само с цел дискредитирането ми и уронване на авторитета ми", написа Бойко Борисов във Фейсбук.

Лидерът на ГЕРБ качи в социалната мрежа снимки на решението на съда да откаже да образува наказателно производство по сигнала на Николай Бареков срещу Бойко Борисов.

Водачът на "България без цензура" внесе юли месец в съда 5 документа, които той твърдеше, че доказват престъпното минало на Бойко Борисов. Бареков обаче изтъкна, че това не били оригинали, а са копия, които той получил в бял плик. Оригиналите се намирали в МВР.

"Предадох 5 броя справки, рапорти и доклади, които съдържат строго секретна информация от 90-те години от Черноморието. Там се съдържа самоличността на агент, държа да кажа, че тази самоличност аз не съм издавал на никого. Агентът е предаден на прокуратурата, надявам се да има възможност лично да даде обяснения за това, което е писано”, допълни той.

Твърдеше се, че документите показвали обвързаността на лидера на ГЕРБ със СИК и ВИС, както и участието му в наркотрафик.

Прокуратурата отказва да образува дело срещу Бареков за клевета, защото няма умисъл, тъй като самият Бареков не е знаел, че документите са манипулирани.

Снимки на решението на съда може да видите по-долу:







Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!