Борисов се отказа от думата сглобка: ГЕРБ вече не носят отговорност за ''безобразията'' на ПП-ДБ

Той постави ултиматум в бюджета да се разпишат поименно средствата за общините, иначе ГЕРБ "няма да се дадат повече"

Ружа Райчева 11 ноември 2023 в 12:50 7024 9

Бойко Борисов гласува на местните избори

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Бойко Борисов гласува на местните избори

Въпреки силното си недоволство от проектобюджета за 2024 г. лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова думата "сглобка" вече да не се използва по отношение на сегашното управление. Той постави ултиматум в проектобюджета да се разпишат средства за ремонт на АМ "Хемус", както и бюджетите на отделните общини. 

След Националното съвещание на ГЕРБ Борисов призова членовете на партията да не наричат повече правителството "сглобка", защото думата се била превърнала в цинизъм и нямала нищо общо с доброто за хората. Според Борисов единственото добро нещо на сегашното управление е, че държи страната в правилната геополитическа посока. 

Бойко Борисов се скара на ПП-ДБ, че не били посадили и построили нищо за трите години, откакто ГЕРБ ги няма в управлението. Според лидера на ГЕРБ затова партията му "е била избрана отново" на местните избори. 

Той е възмутен от проектобюджета за 2024 г., обявен вчера от финансовия министър Асен Василев. ГЕРБ твърдят, че бюджетът е нереалистично раздут с 7 милиарда лева. "Със 7 милиарда лева е надут бюджетът. Утре на ротацията, ако те решат да си ходят, ние ще останем с дупка", каза по-рано лидерът на ГЕРБ. 

По думите му сега към раздутия дефицит се добавят големи прогнозни събираеми суми до 40 млрд. лв. Борисов попита какви нови заводи и инвестиции има, че да се съберат въпросните средства. 

Бойко Борисов постави условие на финансовия министър Асен Василев да разпише в проектобюджета поименно бюджетите на общините, както и средствата за продължаване на строежите по автомагистрала "Хемус": 

"Няма ли написано, няма ли го гарантирано - няма да се дадем повече! Няма да носим повече отговорност за безобразията, които правите! (...) С една дума: ще продължим да се борим за корупцията, която насаждат. Въпреки че на медиите им е забранено да повтарят тази дума, да видим колко ще се изреже!", скара се Борисов и на медиите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

9

мнение от IP

11.11 2023 в 22:58

Много омърлушени изглеждаха хората на сбирката на Борисов. Това беше едно шоу за пред техния си електорат, който, макар и бавно, се топи. А Деси Атанасова с тази роля на псевдобунтар е по-комична от обикновено.

9347

8

Анализи

11.11 2023 в 20:35

Боже, Борисов щял да се бори с корупцията. Че той е шампион по корупция. Все едно да пуснеш лисица в курника и да и вярваш, че няма да пипне кокошките.

9347

7

Анализи

11.11 2023 в 19:30

Боко отдавта е вреден. За 12 години нищо не направи. Сега лъсва с пълна сила безвемието в което живяхме. Нищо не е реформирано. Реформите му бяха само раздаване на пари на верни хора. Сигурто и себе си не е забравил.

723

6

user4eto

11.11 2023 в 17:10

"Бойко Борисов се скара на ПП-ДБ, че не били посадили и построили нищо за трите години, откакто ГЕРБ ги няма в управлението."

Цървул, за тези 3 години имаше 3 кремълски служебни правителства, вот на недоверие и саботажи от всички срещу ПП-ДБ.
И ЕП да пуснат тука и те няма да издържат на мизерните ви врътки.

135

5

Far Rider

11.11 2023 в 15:13

Тоя все повече запличва на Тато! И по външност, но най-вече по държание! Селски шмекер! Нагъл, лъжлив и крадлив! Не е случайно, че му беше сол - т.ашак!

12078

4

edin slep

11.11 2023 в 14:58

Няма схемички за наши хора по места, така ли господин Борисов? То е ясно, че лоялността в ГЕРБ се гради на схемичките, където църцореше по нещо за местните, а ББ обираше своето и под***ниците му също.

Руснаците сигурно са спрели отчисленията, щом така реват за дерогацията за Лукойл.

След като санкционираха Пеевски, сега го дава пръв евроатлантик и борец срещу Путин и схемите. Изгори ли и Борисов и той ще запее друга песен.

5827

3

pisnamiotmutri

11.11 2023 в 14:41

Цяла година ни моткат са Конституцията. Да я разтурват и да продължават с фалшивите избори. С тази избирателна активност скоро ДПС ще е наистина първа сила.

345

2

Джендо Джедев

11.11 2023 в 14:31

Мдам, спряха ви една от най-вървежните схемички - държавата да налива пари в общините, пък те да си клатят краката и да не се напъват да си повишат приходите. И от там - разпределение за свои хора. Щото там най-лесно се краде и най-трудно се проследява. По ковид-пандемията Данчето искаше от правителството пари за ЦГМ, щял да фалира без дотации от държавата. Кирчо й показа среден пръст и изведнъж пари се намериха и ЦГМ не фалира. Значи можело! Е, и сега може!

400

1

демотиватор

11.11 2023 в 13:34

Акцента е върху "вече".
За довчерашните "безобразия" на шарлатаните носите и вие отговорност, включително и за софийския кметун комуняга ДС-ар !
 
X

Да помогнем на украинските деца!