Борисов се хвали, че производството у нас расте, докато Европа и светът са в криза

OFFNews Последна промяна на 13 ноември 2020 в 11:22 1346 0

"Европа и светът са в криза, а българското производство расте", написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук по повод данните на Евростат за септември за промишленото производство в страните членки. 

"Докато кандидатите за власт мислеха за изборите, ние мислихме за хората и строихме пътища и заводи", добавя той. Според него, докато опонентите му говорели как управляващите са пропуснали време през лятото, правителството е подкрепило бизнеса и работниците с редица мерки и "икономиката не спря да работи". 

Ето и целия му пост:

Европа и светът са в криза, а българското производство расте. През септември Евростат отчита увеличение с 2,3% на промишленото производство у нас в сравнение с август 2020 г. Единствено Чехия, Дания, Полша и Словакия имат по-голям ръст в целия ЕС. Освен това производството в България продължава да е в подем за пети пореден месец. Нещо, с което не могат да се похвалят много страни в Европа. Тези положителни данни идват на фона на невиждана световна криза. Производството в рамките на целия ЕС е в застой, а при страните в Еврозоната се влошава.

Няколко дни слушам опонентите ни как сме пропуснали време през лятото. Докато те само говориха, ние работихме. Подкрепихме бизнеса и работниците с редица мерки и икономиката не спря да работи. Строихме пътища и заводи. Докато кандидатите за власт мислеха за изборите, ние мислихме за хората. И европейската статистика го показва. Благодарение на бързата реорганизация и натискът върху здравната система намаля. Сигурен съм, че лекарите ще се справят. Аз и правителството имаме ангажимента да извадим страната от кризата. Съдейки по данните досега, явно сме на прав път!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови