Борисов с орден на Варненската епархия

Над 1 млн. и 300 хиляди лв. отпусна правителството за изграждане и ремонт на храмове във Варна

OFFNews 14 февруари 2021 в 15:11 2291 0

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан награди министър-председателя Бойко Борисов с най-високия орден на епархията „Св. апостол Андрей Първозвани". Митрополит Йоан благодари затова, че църквите в страната останаха отворени по време на пандемията. Премиерът присъства на освещаването на храма „Св. Прокопий Варненски".

„Вашето сърце не позволи да бъдат затворени нашите храмове", обърна се той към премиера. „Благодарение на Господ България е много по-добре от много други държави. Да се благодарим на Господа и да се уповаваме на него", изтъкна премиерът Борисов.

„Варна вече има още един храм. Голямата катедрала "Успение Богородично" в града също се ремонтира", заяви премиерът Борисов. 1 060 000 лв. отпусна правителството за довършване на строителството и оборудването новата църква, която се изграждаше в продължение на 12 години и бе довършена със средства, отпуснати от Министерския съвет.

Храмът „Св. Прокопий Варненски" разполага с фасадно осветление, с многофункционална сграда за социални и културни дейности, със зали за обучение по иконопис, библиотека, зала за събития, социална кухня и лекарски кабинети. Във Варна се ремонтира и катедралният храм "Успение Богородично", за което правителството отпусна 300 000 лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!