Борисов: Престъпление е да няма втори лифт в Банско

OFFNews 25 февруари 2016 в 22:09 11162 17

Снимка БГНЕС

Аз съм изключително "за" построяването на втори лифт на Банско - считам, че е престъпление да го няма.

Това заяви премиерът Борисов в четвъртък вечерта, след като се върна от двудневно работно посещение в Израел.

Има обаче безпокойство за някои други части на курорта сред екоорганизациите, затова им дадох последен шанс да се срещнат и да направят публичен дебат по темата, и ако трябва концесията да се преразгледа. Не мога да допусна да се мисли, че на някой олигарх се дава нещо даром от държавата, каза Борисов.

В областта на екологията полагаме огромни усилия и аз толерирам всички, които искат да запазят природата, коментира той.

Държавата даде шест милиона лева да защити дърдавеца, с година забавихме магистрала "Хемус", за да се излюпят птичета от щъркелово гнездо, навсякъде сме направили тунели за костенурки, за мечки, за вълци и за лисици, поставихме и огромни мрежи и стени за пазене на птичките. В същото време личните взаимоотношения между собствениците в Банско и представителите на екоорганизациите създават шум в обществото. По никакъв начин не искам да замеся правителството с която и да е от двете страни, каза Борисов.

Договорът за концесията е от 2001 година и явно има нещо, което смущава министерствата, за да не подпишат новия договор, заяви премиерът.

"Започват обстойни проверки на веригите бензиностанции"

През юни миналата година сезирахме Комисията за защита на конкуренцията за пазара на горивата, след като предприехме действия по бензиностанции и складове, по всичко, което влияеше върху цената на горивата. Поздравявам КЗК, че най-сетне днес излезе с решение, което е в унисон с нашите съмнения. Сега започват обстойни проверки на веригите бензиностанции, защото те са на публични големи компании, листнати и на борсата. Надали някой е вярвал, че това ще се случи, но е факт. Може би вятърът на промяната, който са усетили в правителството, е подействал и на тях, каза Борисов, но уточни, че това е казано в рамките на шегата, защото КЗК е независима организация и правителството няма роля в нейните решения.

Не е проблем дали част от реформаторите няма да подпишат допълнителното споразумение с ГЕРБ, проблем е ГЕРБ да не каже, че няма го подпише, каза още премиерът.

С цялото ми уважение към тях, те първо да видят себе си. Допреди десет-петнайсет дни ме интересуваше дали ще подпишат споразумението, сега изобщо не ме интересува, заяви Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews