Quantcast

Правителството няма да обсъжда концесията на ски зоната в Банско

OFFNews Последна промяна на 23 февруари 2016 в 21:28 3660 4

Докладът на междуведомствената работна група относно концесионния договор за ски зона Банско няма да бъде внесен за разглеждане на правителствено заседание на Министерския съвет, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът Бойко Борисов е взел това решение след разговор с министъра на околната среда и водите Ивелина Василева.

Миналата седмица коалиционните партньори в правителството се обединиха около предложението за промяна на концесионния договор. 

Такава е препоръката и на междуведомствената работна група, която предложи концесионната такса да се увеличи два пъти, а площта на ски зоната да бъде увеличена около десет пъти.  

По-рано днес Ивелина Василева обяви, че ръководеното от нея ведомство подкрепя решението за промяна на концесионния договор на ски зона Банско. 

За прекратяване на концесията пък настояват природозащитни организации. "За да остане природа в България" излезе с отворено писмо до Бойко Борисов, в което настоя за отмяна на решението за преподписване на концесията за ски зона Банско и разваляне на договора с настоящия концесионер "Юлен".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.02 2016 в 11:25

Е, хубава работа!!! Много несериозно от ваша страна! Защо заради една малка групичка да страдаме толкова много хора???

24.02 2016 в 11:03

Да не би да получа заплахи от зелените, че така обръща палачинката? Няма да се изненадам

24.02 2016 в 00:51

Боце, в огледалцето не е само Пеевски :-) Да внимаваш в картинката, Цеко от Алеко е новият Цветан на дебелото младо момче. Нали няма да забравиш? Ще ти напомняме с огледала всеки път :-)

24.02 2016 в 00:13

Мафия...