Борисов предсказва: Ще се окаже, че България най-добре управлява кризата

OFFNews 04 януари 2021 в 10:37 4453 0

“Ще видиш, ще минат месеци, дай боже (прекръства се), всичко да е успешно... и ще се окаже, че България управлява най-правилно, финансите, икономиката и здравните мерки по време на кризата.” Тази оценка в бъдеще време си даде премиерът Бойко Борисов при посещение в завод за бойлери във Варна, което беше излъчвано на живо през фейсбук профила му. Борисов даде за сравнени мерките в съседни държави, “където хората не могат да излязат от вкъщи до 11-ти, не да работят”.

"Влизаме в новата година с най-ниския дефицит в ЕС и с най-ниския външен дълг. Повече оптимизъм, ваксиниране и съм убеден, че ще излезем от ситуацията", увери премиерът. Премиерът изтъкна, че е минал през "Хемус" по пътя към морската столицата като заяви, че се магистралата се строи активно. "Обещал съм на варненци "Хемус" и мога да кажа, че се строи на макс", коментира той.

"Наблюдаваме ден за ден как се движи пандемията и дай Боже да я преодолеем", каза още Борисов.

“Българските лекари се научиха да лекуват, да речем. Март месец, когато затворихме, ние не знаехме какво да правим, света не знаеше какво да правим. Надявам се следващите месеци да се върнем към нормалния живот с ваксината”, каза Борисов. Той каза, че другия месец идват още 110 000 ваксини и след медицинския персонал ще бъдат ваксинирани и учителите, ако желаят.

“Баща ми, като пристигна вкъщи с печка Раховец, майка ми, каква радост беше. Било е радост за Москвич, печка Раховец и телевизор Рубин”, върна се към спомените си Борисов, като научи, че същата фирма произвежда и малки готварски печки.

Заедно с Борисов във видеото се изявиха кметът на Варна Иван Портних и министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Във второ живо включване Портних показа на Борисов почти завършеното рибарско пристанище в квартал Аспарухово. “Днес като дойде ваксината може да се съхрани тука”, впечатли се Борисов от новата голяма хладилна стая на пристанището.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови