Борисов от Калофер: Възрастните ще пазаруват само сутрин и се прибират (видео)

Военните тренират разгръщането на полева болница в Арена Армеец

OFFNews 20 март 2020 в 13:33 11737 8

Възрастните хора да пазаруват само сутрин, например магазините да работят от 5 до 8 сутринта. 

Тази мярка обсъжда в момента Националния оперативен щаб, обяви премиерът Бойко Борисов при посещението си в "Интендантско обслужване" в Калофер. Да пазаруват и да се прибират, обясни той. 

Разпоредил съм на министъра на МВР и и на здравеопазването да обикалят паркове и градинки и да карат предупреждават хората да не се събират и да си стоят вкъщи, заяви още той. 

Заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов докладва на министър-председателя Бойко Борисов за хода на провеждането на разпоредената от него тренировка по разгръщане на полева болница в спортна зала „Арена Армеец" в София.

В тренировката участват Министерството на отбраната, Министерството на вътрешните работи, Министерството на здравеопазването и Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси". Тренировката се ръководи от Националния оперативен щаб.

Към настоящия момент се провежда първият етап, който ще продължи до края на деня – първоначално разполагане на полева болница в спортна зала. Вторият етап от тренировката ще е окончателно оборудване на болницата с необходимото медицинско оборудване и материали. Третият етап ще бъде готовност за функциониране.

Създадена е организация тренировката да се проведе и в други областни градове със спортни зали. Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов информира, че в държавния резерв и Министерството на отбраната са на разположение до 15 000 легла. 

Първите 2000 бройки защитни облекла вече се произвеждат от „Интендантско обслужване" и до края на следващата седмица ще бъдат доставени, докладва директорът на предприятието в Калофер. На ден се шият по над 200 броя, а в производствения процес участват 100 служители при стриктно спазване на дистанция помежду им и дезинфекция на работните помещения.

Доставките на специалния плат за ушиване на защитните облекла от Габрово се извършват по график, стана ясно още по време на инспекцията. Премиерът Борисов пое ангажимент държавата да се намеси в ускоряването на доставките на специално лепило от Германия, което също се използва в изработката на облеклата. Навсякъде в Европа са създадени зелени коридори и с помощта на полиция камионите с важни доставки и материали ще се движат ускорено, каза още Борисов.

„Работете! Всички доктори, сестри, санитари, лаборанти очакват продукцията от тук, разчитаме на Вас. Действайте максимално. Каквото си произведем ние – това е", обърна се премиерът към служителките в „Интендантско обслужване". Защитни облекла ще бъдат осигурени и за доброволци и здравни медиатори, които подпомагат медиците и органите на реда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15509

8

Бухльо

20.03 2020 в 18:58

Е как бе Борисов ще се прибират, като не ги задължихте?
Забранява се на лица под 60 години да посещават магазини между 8:30 и 10. ОК - не се забранява на лицата над 60 да ги посещават в останалото време - значи бабите пак ще си пазаруват целодневно.

3111

7

Journey

20.03 2020 в 16:33

Тези от статията, с маски, изглеждат още по-противни.

17156

6

aviatora

20.03 2020 в 16:05

На тоя шкрмбайа от въртене джипките му е станал два квадеара

17156

5

aviatora

20.03 2020 в 16:04

Аууууу, каква пародия ни управлява...

3906

4

hristo

20.03 2020 в 14:59

Едно време в казармата сипваха бром в сутрешния чай, с цел намаляване сексуалната активност на войсковия състав. Предлагам да се възобнови практиката, като на възрастните хора се раздава безплатен чай и кафе в сутрешните часове с малка добавка - я арсеник, я цианкалий, или нещо по-модерно - например новичок, благородно предоставен от руските приятели. Така ще се спестят милиарди от пенсиите и могат да се увеличат пенсиите на достойните граждани на Републиката - политици, прокурори, полицаи и други избраници, без които съществуването на държавата и изложено на голям риск.

11900

3

Tanos

20.03 2020 в 14:58

Тоя го обхваща все по-голяма лудост. Използват ситуацията с вируса да вземат всякакви налудничави решения. Как да иде някой да пазарува в 5? И ЗАЩО точно между 5-8, не може ли между 10-12, а тогава другите да са в къщи или на работа, А? Да даде нАучно обяснение, нали си има ЩабЪ . да му дадат съвет, а не както му скимне, това да не е Банкя или пожарната команда или охранителната му фирма?

3943

2

OtSofia

20.03 2020 в 14:16

Борисов подиграва ли се на възрастните българи? Сигурно.

14469

1

случайно прочетох

20.03 2020 в 13:57

Сутрин от 5 до 8?????????????
Възрастните градски хора не стават с кокошките!Не е като в Банкя!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!