Борисов нареди на ДАНС и НАП да проверят сделката за ЧЕЗ

OFFNews 24 февруари 2018 в 18:10 6643 8

Премиерът Бойко Борисов възложи на Държавната агенция “Национална сигурност” и Националната агенция по приходите да направят пълна проверка на сделката по продажбата на електроразпределителното дружество ЧЕЗ, както и на дружеството купувач - "Инерком България", съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът също така поиска в разследването на всички обстоятелства да се включат Комисията за енергийно и водно регулиране и Комисията за финансов надзор.

Министър-председателят Борисов е разговарял с ръководствата на НАП и КФН, които са го уверили, че наблюдават сделката от четвъртък и ще извършат незабавна проверка.

Договорът за продажба на ЧЕЗ на пазарджишката фирма "Интерком България", собственост на Гинка Върбакова, стана факт в петък. Върбакова обяви днес, че дружеството ще тегли кредит от банка, за да плати за сделката, която се оценява на не по-малко от 300 млн. евро. 

Малко по-рано вчера енергийният министър Теменужка Петкова обяви, че подава оставка, след като стана ясно, че тя е кума на Върбакова. 

Премиерът Борисов пък съобщи от Брюксел, че именно той е казал на Петкова да подаде оставка, а зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че вече е избран нов енергиен министър, но името му ще бъде съобщено другата седмица. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21061

5

рамбо

24.02 2018 в 20:21

Знаем ги тия проверки. При тях целта е нищо да не се открие. Тези служби, ако искаха наистина да проверят , досега щяха сами да са почнали, а не да чакат божеството да им нарежда

9009

4

Mi

24.02 2018 в 20:02

" Борисов нареди ....." а ако не нареди?

17156

3

aviatora

24.02 2018 в 19:00

Гнус ни е от гнусни лъжи.