Борисов към журналист: Ще те осъдя за 'лошия човешки материал'

OFFNews 12 ноември 2017 в 16:23 22179 7

Борисов с Ивет Лалова

Ще те осъдя за това! Ако ти ми дадеш, че съм казал думата "лош". Ако не, ще те осъдя - така премиерът отговори на репликата на журналиста от Би Ай Ти Стоян Тричков, че преди време Борисов е нарекъл българите "лош човешки материал".

Не! Чуваш ли? Ти задаваш въпроса за "лошия човешки материал", което е лъжлива новина. От коя медия си? Вашата медия създава лъжлива новина с твоя въпрос. Как ми задаваш въпрос? Ами не е вярно, има звуков файл, който сме ви го предоставили. Защо лъжете? Къде думата "лош" аз съм използвал? Е, това са политически поръчки. Защо ми слагате думи, които не съм казал? - попита министър-председателят.

Изказването си премиерът направи пред журналисти след официалното откриване днес на основно реконструираната и обновена зала "Асикс Арена" (бивша Фестивална) в София.

Борисов определи твърдението, че е "нарекъл българите прости" също като "една лъжлива новина".

Той каза, че на подобно на днешното мероприятие хората са го попитали защо, когато им говори, те всичко разбират и виждат, а другите не разбират. Тогава премиерът отговорил: "в кавички, понеже всички сме прости, само те са умните. Има голяма разлика в това".

В парламента стоят хора, които са замесени с наркотрафик

Ние като морален жест приехме оставката на здравния министър Николай Петров. А в същото време в парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик, хора, които са купували гласове, и то от затворници, хора, които наричат българите дебили, каза още премиерът.

Има органи, които се занимават с това и ако мислите, че с госпожата ще ми развалите настроението от направеното от нас, нека тя да излезе да каже едно нещо, което е направила по време на нейно ръководство - заяви Борисов, след като беше попитан как ще отговори на казаното от лидера на БСП Корнелия Нинова, че е страхливец, както и че е знаел за това, че здравният министър е сключвал договори, с които е облагодетелствал своите близки. 

Борисов твърди, че не е знаел за одитния доклад на ВМА, в който са описани сключените от Петров договори - този доклад не е бил оставян при него нито като документ, нито като информация:

"Ако са знаели за този одитен доклад, да са го уволнили тогава служебното правителство на президента Радев"

Нашата работа е да градим и го правим всеки ден. Останалите - едни ги бъркат с рошави мъже, други ..., аз епитети не употребявам, заяви още министър-председателят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

7

поп Дръвчо

13.11 2017 в 16:10

Думичката "материал" никаква лъжа не е.

15914

5

поп Дръвчо

13.11 2017 в 14:02

В древна Гърция се е смятало, че богохулството не може да се преследва съдебно. Един бог би трябвало да може да се защити от хулите на някой смъртен и без помощта на съдебната система. Допускането че бог има нужда от съдебна защита би било богохулно само по себе си.

Тук обаче не сме стигнали до тази мъдрост.

17156

3

aviatora

12.11 2017 в 19:17

Долнопробно сикаджийска мутра!!! Забрави ли какъв си бе, картуно проста! Оставка.

7551

1

reKontra

12.11 2017 в 18:42

Не може да превъзмогне мутрата в себе си и това е!
Може и да е бил син на учителка,обаче, не е имало кой да го въпита да говори с непознати на Вие!