Нинова: Борисов е страхлив. Цветанов: Гледайте си Иво Христов.

OFFNews 10 ноември 2017 в 10:29 8349 5

Гласуването на нов здравен министър скара ГЕРБ и БСП в парламента. Социалистите поискаха в пленарна зала да дойде премиерът Бойко Борисов, за да представи лично кандидатурата на финансиста Кирил Ананиев. 

Конституцията казва, че представянето на министър става само от премиера. Борисов нарушава конституцията и е страхлив. Когато стане напечено, се крие. Защо посочихте д-р Петров, след като още от март сте знаели за проверката на прокуратурата?, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна. 

"Да наричате Борисов страхливец е доста смехотворно. Вие не може да дисциплинирате депутатите си
да не обиждат българските граждани. ГЕРБ и министър-председателят Борисов са смели", скочи председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. По думите му депутатът от БСП Иво е съветвал покойния вече Светослав Лучников от СДС за приватизацията.   

Хайде да не си мерим смелостта, отвърна в дуплика към Цветанов Нинова. 

След като подаде оставка д-р Петров, масово, и експерти, и лекари, депутати от ГЕРБ и министри, казаха, че той е станал жертва на игра на лобита в здравеопазването. Вчера, когато обсъждаме бюджета на Здравната каса, доживяхме депутат от ГЕРБ, от здравната комисия, да каже: „тук в залата не присъства министър на здравеопазването, защото в здравеопазването има много интереси“, заяви още лидерът на БСП. 

Г-н Борисов, защо приехте тази оставка и чий интерес обслужихте с нея? Затова го няма тук, защото трябва да каже защо го назначи, след като е в конфликт на интереси и му тече прокурорска проверка и защо го освободи, след като е натиснат от лобита и кои са те.
Какво предлагате с кандидатурата на г-н Ананиев? Нищо! Той и сега е в Надзорния съвет на Здравната каса. Той е част от проблема и сега в здравеопазването. Какво ще се промени от избирането на този или онзи здравен министър? За 8 години от ГЕРБ са сменили 7 министри на здравеопазването - по един на година. Какво показва това – кадрова немощ или министрите се сменят под натиск на това или онова лоби? Ето, още една характеристика на лицето на ГЕРБ и Бойко Борисов. Решенията не се взимат в интерес на системата, не в интерес на пациентите и не в интерес на обществото, а на това или онова лоби, и което надделее. През това време – закрити болници, хората нямат достъп до здравеопазване, умират по улиците, лекарствата на бомбастични цени, фармацевтична мафия и всичко останало. Това, което днес се случва, е обобщение на образа на ГЕРБ, на модела на управление на ГЕРБ и на личния образ на Бойко Борисов, каза Корнелия Нинова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8931

4

AnderXale

10.11 2017 в 19:43

А Цецо Цървуля не трябваше ли да е в затвора? На две инстанции беше осъден ефективно и изведнъж пак той по цял ден в медиите. Наистина българите сме дебили. След като оставяме такива същества да ни диктуват дневния ред... А по въпроса с исканата оставка на Иво Христов ще попитам неуважавания Цецко с деветте апартамента (може вече да са и 20-30) кога ще поискат оставката на Валери Симеонов? Много бързо се забрави, че и той заплашваше някакъв си там "журналист" минути след Антон Тодоров. А малко по - късно като представител на правителството си позволи да заплашва и националните медии. Това ли ви е демокрацията? Къде е жан клод юнкер да го потупа по рамото? А може и да се поцелуват...

12779

3

Немец

10.11 2017 в 13:34

......бе,лелката не е досадна,ами дебилите са много.....

13780

1

Перко

10.11 2017 в 11:42

Много досадна лелка !
 
X

Да помогнем на украинските деца!