Борисов: Искаме в новата ЕК ресор, който е свързан с развитие, нови технологии, дигитална среда

OFFNews 29 август 2019 в 20:34 2192 1

Страната ни иска да получи в новата Европейска комисия ресор, който е свързан с развитие, нови технологии, дигитална среда, иновации, които да носят полза на гражданите, особено на младите хора, както и на бизнеса. Това коментира премиерът Борисов след срещата си в Министерския съвет с новоизбрания председател на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Важно е да направим максималното за това Европа да държи водеща роля в икономиката, образованието, научната дейност, коментира българският премиер.

С радост посрещнах в София Урсула фон дер Лайен, с която се познаваме от години и ни свързва чудесно приятелство.След официалната среща ѝ показах част от голямото ни културно и историческо наследство, от което тя остана впечатлена, похвали се във Facebook Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

1

Новак

30.08 2019 в 05:57

Как по-точно си представя Тиквун, че ще помогнем за това Европа да е водеща в образованието - с масовите, комерсиализирани университети, които бълват полуграмотни хора с дипломи? Или със съсипаната образователна система, за което той допринесе доста през последните години? Или пък в научната дейност - със мизерията в БАН?
Нещо пак му е замирисало на пари и гледа да прилапа каквото може.
 
X

Да помогнем на украинските деца!