Борисов: Има проблем при почти всички проекти по ОП "Транспорт"

OFFNews 21 ноември 2014 в 13:18 3563 6

Проблем има при почти всички проекти по Оперативната програма „Транспорт“, заяви премиерът Бойко Борисов след проверка на строителството на софийското метро в столичния квартал „Младост“, съобщи БНР.

Командированите в Брюксел министри са се върнали с лоши новини - стана ясно от думите на премиера, но Борисов не уточни какви са те. До две седмици ще има политическо решение, каза той. Всички проекти по секторната Оперативна програма "Транспорт" са забавени, с изключение на строителството на подземната железница.

Не съм оптимист, ще ви кажа следващия понеделник най-вероятно, когато отида в Брюксел, дали ще има политическо решение за България, защото всички проекти са изпуснати и то така са изпуснати и провалени, че няма оправяне. Бяха министрите там, върнаха се с лоши новини. Следващата седмица не, по следващата се надявам да има решение и да ви кажа на какво можем да се надяваме.

За метрото обаче пари ще има, увери Борисов и в края на април 2015-а то ще бъде пуснато.

Така, че на министър Московски задачата му е да продължат плащанията, така както сме поели ангажимент. От април месец, примерно само този квартал е колкото един град колкото един град Казанлък или Пазарджик, ще имат възможност да ползват това съвременно съоръжение.

Борисов похвали екипа на здравния министър Петър Москов за бързата реакция във връзка със съмненията за ебола:

Искам само да поздравя министър Москов, неговия екип, шефовете на ВМА и всички, които направиха необходимото, за да се събудим спокойни тази сутрин.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови