Любимец 15: Алгафари си измисля, че съм плод на организация срещу Станишев

OFFNews 01 юни 2014 в 09:55 16069 26

Любимец 15 - Момчил Неков

Нидал Алгафари си измисля, че преференциалното гласуване за мен е организирано като акция срещу лидера на БСП и водач на листата на левицата Сергей Станишев.

Това обяви пред Нова телевизия 27-годишният Момчил Неков, който стана известен като Любимец 15, тъй като получи 34 хиляди преференциални гласа на изборите за Европейски парламент, защото неговият номер в листата - 15, съвпада с номера на БСП в бюлетината.

„Аз бях единственият човек, който каза на младежката конференция, че не искам преференциалния вот да бъде използван, защото исках да бъда екипен играч. Хората искат нови лица. Бях искрен и непринуден в срещите, с хъс и желание. Станишев е млад като възраст, но е стар като присъствие в политиката", коментира младият социалист.

„Опитваха се да ме противопоставят на г-н Станишев. Като млад кадър аз оттук нататък трябва да трупам и опит. Аз съм образован, но на мен ми трябват едни 6 месеца, за да натрупам абсолютна компетентност. По-добре в случая е да работим заедно, да ми се помага, за да навляза навътре в нещата", обяви Неков.

Той смята, че е пример за вътрешнопартийна демокрация и призна, че в редиците на столетницата има разочарование от резултатите на изборите.

"Ние очаквахме, че ще бъдем първа политическа сила. Явно не успяхме да убедим хората в това, което правим, в намеренията си. Хората искат тази политика, която я говорим, да я опредметим", уточни Неков.

В Европейски парламент той ще се остави да бъде използван от младежката организация: „Аз нямам никакъв проблем да бъда използван, стига да не бъда правен на глупак". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews