Quantcast

Борисов: Хората ще си платят, че търпят кабинета

OFFNews Последна промяна на 14 април 2014 в 15:17 7223 14

Бойко Борисов

Снимка ГЕРБ

„Веднъж съм пускал европейски програми, след като всички бяха спрени преди четири години. Знам колко е трудно. Минимум 9 месеца ми трябват, минимум 9 месеца след това да ги направим. (...) Хората ще си платят за това, че са ги търпели. Така, както гърците, така както всички останали си платиха за това търпение.“

Такова предупреждение отправи от Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той предупреди, че управляващите съсипват напълно последните месеци на изтеклия вече програмен период на ЕС, защото не подават проекти. По думите му кабинетът няма експертен потенциал и капацитет.

„Хората, които сега управляват, са били при мен началник-отдели, ако са били кадърни, да съм ги издигнал“, коментира Борисов.

Според лидера на ГЕРБ правителството води България по път, различен от европейския. Той заяви,че управляващите тласкат страната към Евразийския съюз. Като пример Борисов посочи промените в Закона за енергетиката, които обслужват руските интереси в „Южен поток“.

Борисов осъди дипломатическите визити на премиера Орешарски, като обясни, че вместо да посещава европейските партньори на страната, министър-председателят ходел в Азия.

„Орешарски си е повече в Китай, Виетнам. Тези екзотични дестинации повече му харесаха. Ресторант откриха, първият български ресторант. Сега в Пловдив ресторанти няма. Ако откриете ресторант, поканете го и в Пловдив да открие един. Представяте ли си какво достижение? Ще изместим китайските ресторанти из света с български ресторанти и първият вече е факт? Това е уникално постижение на Орешарски – пет дена във Виетнам. Иди в Берлин, иди в Париж, иди в Лондон“, разкритикува наследника си Бойко Борисов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.04 2014 в 07:54

Мислех, че простотията не е престъпление. Сега знам, че е.

14.04 2014 в 22:04

на 06..Щатен,прибери се в черупката си!Все едно слушам Професор вучков с неговите лакърдии.Като студент четох неговата литературна естетика,така навързваше нещата,че накрая оставаше само гола вода.Друго нещо бяха студиите на проф.Исак Паси за смешното и трагичното,четеш и удоволствието те облива!Та с твоето шуши-миши за интелектуалците,много начетените/навярно имаш предвид Станишев и Местан/,пропускаш нещо много,много важно за един държавник-да има воля,да има характер,да бъде всеотдаен към задълженията си,открито да управлява,разбираемо за хората.Всяка реплика на ББ отеква до събрания и конгреси на другите партии.Да припомним какво каза него Първанов-човек с харизма!Да харесвам Б.Борисов безкритично?Не!но кой е идеален?Никой!И никой не може да бъде като него.А е необходим за държавата ни!

14.04 2014 в 21:51

По вероятно камила да мине през иглово ухо ,отколкото мъдър управник на се избере с всенародно гласуване,тълпата е всичко друго но не и умна,последствията изгодната за евреите демокрация са пълен банкрут на България,системата на избори и многопартийност води до поддържане на глупаво страхливо и марионетъчно правителство,само фашистка система военна национална диктатура или монархия ще спасят страната

14.04 2014 в 21:29

Мдааа!
От както комунистите се върнаха за трети път като метастаза, не ми е жал за бедни, социално слаби, пенсионери и други подобни! Оправяйте се!
Тия дето имат, винаги ще имат! А вас винаги ще ви лъжат! Но вие сте толкова ниско образовани, че дори не можете да ме разберете!

14.04 2014 в 20:12

Би трябвало да има граница на политическата простотия, отвъд която да не си позволява да гази ботуша на никой от политиците. В годините след 10-ти ноември1989 г., тази граница беше очертана от обществения консенсус да бъдат запазени децата от политическа агитация. Понякога се случваше да бъдат нарушени правилата и да има агитация сред непълнолетните, но в моментът, в който нарушението бъде установено, самият нарушител (който и да е той) се извиняваше повече или по-малко искрено.
Така беше до вчера.

Когато Бойко Борисов за пореден път надскочи себе си.

Ето и конкретната информация, публикувана от агенция БГНЕС: “На въпрос защо е агитирал децата до осми клас в Благоевград, при откриването на спортна зала, Борисов призна, че им е говорил да обясняват на бабите си и дядовците да не гласуват за Станишев. Те трябва да знаят, че кабинетът “Орешарски” точи пари. За какво да им се извинява, че ще плащат лихвите и заемите, които сега трупа кабинетът “Орешарски”, попита риторично Борисов. Според него така както на децата се обяснявало да не пушат, така и той им обяснил да не се гласува за Станишев и правителството “Орешарски“.
Този отговор на Бойко Борисов е показателен! Тук не става дума за обикновена простотия – необикновена е. Необикновена е даже по неговите отчайващо високи стандарти.
Защото не винаги нашите деца са били щадени от политиката. Имаше времена, в които всички трябваше да стават пионери и комсомолци. И тези времена не бяха толкова отдавна.
Борисов много се пъчи как бил представител на дясното мислене.
Има обаче една подробност – преди да се събудиш десен или ляв, по необходимост трябва да се научиш да мислиш. В държава като нашата, в която отношението към правилата и законите е, меко казано, относително, опазването на децата от политическа агитация (поне до вчера) беше по-скоро доброволно самоналожила се норма на поведение, диктувана от здравия разум. Политиците се стремяха да спазват това правило, не защото ги е страх от нещо, а защото така трябва.
Другите политици обаче. Не и Борисов, на който всичко му е разрешено!
Проблемът е къде спят пазителите на правилата? В България би трябвало да има организации за закрила на детето. Нали?
Или няма?
Ако в наши дни всеки политически глупак може безнаказано да трови с политика децата ни, утре непременно ще случим на политически умник.
И тогава новият комсомол не ни мърда

14.04 2014 в 19:59

София, Факултета:
секция 4611059 гласували 186, Коалиция за България 109, ГЕРБ 47;.
секция 4611060 гласували 227, КБ 111, ГЕРБ 63;.
секция 4611061 гласували 241, КБ 189, ГЕРБ 18;.
секция 4611062 гласували 216, КБ 172, ГЕРБ 22;.


София, Филиповци:
секция 4619071 гласували 347, КБ 257, ГЕРБ 28;.
секция 4611072 гласували 292, КБ 218, ГЕРБ 18;.

14.04 2014 в 19:57

до червената пиявица Димитър Великов.
Абе Митко, никой не твърди, че Борисов е Меркел, Тачър или дори Путин.
Такъв ни е материала.
Ама на фона на крадливия украинец Сузи, Бойко е направо политически титан.
Троловете като тебе, освен да обиждат, лъжат и нищоговорят могат само като "електората" от Филиповци и Столипиново, да си продадат гласа за 20 лв в полза на червените глисти.
Или може би ти си си от там.

14.04 2014 в 18:18

Още плащаме за управлението на Боко, за сегашните още не му е дошло времето.

14.04 2014 в 18:14

Този човек е от квартална величина.

И не става за премиер. За да си министър председател на държава се иска повече, много повече отколкото да ръсиш лакардии, да разказваш вицове, да се харесваш на домакините, да играеш футбол в обедната си почивка, да откриваш магистрали и т.н.

За премиер трябва да си завършил поне ВИИ или да си адвокат (може и смотан). Да поназнайваш чужди езици или поне английски, да си живял в чужбина, да имаш интелигентни приятели и да не си бил преди това главен секретар на МВР в години на безогледна мафиотска война, в която разкриваемоста е била 0.005%.

И най-важното - да нямаш имидж на мутра.

Това е. ББ не изпълнява длъжностната характеристика за премиер министър. И колкото по-рано го разберете - толкова по-добре.

14.04 2014 в 17:14

Димитър Великов не знам кой чупи тъпомера, но ако мислиш, че 50 хиляди човека, които излязоха на големите летни антиправителствени протести, са платени, значи си кух като лейка. Всъщност простите хора са такива като теб, които защитават това антибългарско правителство. Хайде кажи ми какво направи то за цяла година? Аз ще ти кажа -
- изтегли ок. 3 млрд. лева заем
- възобнови преговори по Южен поток, след като след предизборните провокации миналата година, инвеститорите се отказаха от Набуко. Колко удобно за комунистите!
- енергийният монопол продължава, като се увеличи и медийния монопол.
- сложи турски областни управители от ДПС в София и Пловдив.
- сложи напълно некомпетентен и неподходящ човек за шеф на ДАНС.
- унищожи последните дествени кътчета природа по Черноморието - Странджа и Иракли.

И имаш наглистта да наричаш нас идиоти??? Що не се самоубиеш бе, боклук!