Quantcast

Бойко: Скоро всички ще сърбат супа от тефтерчета

Нели Чолашка Последна промяна на 04 април 2014 в 10:20 6818 24

Бойко Борисов

Всички ще си сърбаме попарата, че сме ги търпяли една година. И след това всички ще сърбат супа от тефтерчета.

Това обяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод осъдителната присъда (3 години ефективно) вчера за бившият шеф на Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов.

По повод разследването срещу Златанов миналото лято прокуратурата прожектира избрани страници от тефтерчето на Златанов, в които фигурираха инициали на политици от ГЕРБ - И.Ф., Ц.Ц. и Б.Б.

След скандала Искра Фидосова напусна парламента и парламентарната група на ГЕРБ, никой друг не пое отговорност.

Това, че има присъди за висши чиновници, е само добре за съдебната система. Разбира се, че има и кадрови назначения, които не са били от най-добрите. Но това е абсолютно троха на фона на това, което се задава от това правителство.

Както виждате, ако сме имали грешно назначение, има кой да ни изправи пред лицето на съдебната система. А другото, което ще се случи, в България няма кой да го изправи", смята Борисов.

Той коментира и интервюто на спортната министърка Марияна Георгиева пред bTV тази сутрин:

Сутринта слушах по БТВ спортната министърка и просто се едно бех на театър, толкова ми беше интересно.

Трябва по-често да говори, ще я слушам винаги, защото ми е страшно симпатична, толкова хубаво говори, че е действително голямо удоволствие".

Георгиева се опита да отговори на обвиненията на ГЕРБ, че нейното министерство ще отпусне 20 млн. лв. за спортни зали и басейни по села и паланки.

„Няма да говоря за интровертност на духа, ще говоря с факти. Ще прецените колко изчерпателна ще бъде, самооценката не ми е претенция”. С тези думи започна Георгиева.

Ами ако от село Гулийка излезе един Бербатов?, попита министърката по повод конкретната атака на ГЕРБ за инвестиция от 60 000 лв. за спортна зала в селото, в което живеят 126 души.

Когато Борисов разбра, че Марияна Георгиева ще е на парламентарния контрол днес, обеща да остане за него и да слуша.

"Няма да задавам въпроси, само ще слушам  (тя така хубаво говори и така си вярва), обеща лидерът на ГЕРБ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.04 2014 в 09:33

Тея сръбската мафия много се забавиха с Бочко, само досажда.

05.04 2014 в 16:07

Този пръст дето сочи с него допреди малко си бърка в ... носа!

05.04 2014 в 14:58

Когато сочиш някой с пръст, знай че другите три - сочат теб!

05.04 2014 в 12:27

В опорните точки няма нищо лошо! Особено като са и безспорни като фактология. Всъщност, липсата на опорни точки, говори именно за това – за липса на аргументи!Защото добрите опорни точки не са нищо друго освен добре подбрани факти и разумни обяснения на процесите свързани с тези факти.

Затова, когато нямаш аргументи, се налага да прибягваш до …лицеви опори.

Не онези, с които помпаш мускули на младини, а опори, характеризиращи лицето, с което спорите. С това в общи линии, се изчерпва цялата тактика и стратегия на Бойко Борисов по време на дебат. Описва колко натоварен с грехове е събеседника му, пристрастията на водещия в студиото, медийните зависимости и всичко друго само не и конкретен отговор по специализирана тема.
Може да прозвучи странно, но проблемът на лидера на ГЕРБ не е в липсата на собствени опорни точки. Около него има и умни хора, които могат да му ги напишат, а се предполага, че той може поне да ги прочете.
Лошото в случая е, че се налага и да ги …разбере! Само с четене не става!
Може би най-драстичния пример в това отношение беше Сара Пейлин. Харизматичната губернаторка на Аляска беше кандидат за вицепрезидент на САЩ, но и понятие си нямаше от международна политика. Имаше най-добрите съветници в света, които й правеха най-добрите опорни точки, чрез които подобно на Архимед можеше едва ли не да повдигне света. Само че не ги разбираше. Сякаш собствените й съветници й говореха на чужд език. В резултат на което американските журналисти винаги разбираха че бедната Сара е празноглава като кукла Барби.
Е, ние си имаме Кен!
Който бори опорните точки с лицеви опори!

05.04 2014 в 12:17

По села и паланки стадиони надали ще има, но лесно откраднати пари...

05.04 2014 в 12:01

Нагъл е Боко Тиквата, то какво друго може да се от второразредна мутра, освен безмерна наглост, но тук е напълно прав - тия не трябва да остават на власт и колкото по-бързо ги махнем - толкова по-добре.Както са го подкарали може и от ЕС да ни изхърлят....

05.04 2014 в 02:02

Нагло, по-нагло, най-нагло, Боко Тиквата!

05.04 2014 в 01:14

Бат' Бойко Ша ма прости, ама като прочетох "Няма да говоря за интровертност на духа, ще говоря с факти..." реших, че е научил нова думичка.А той цитирал спор(т)ната министърка- направо Ша ма убий.. А аз не бех на театър, но и двамата ме кефят по различен начин...

04.04 2014 в 22:33

СУПА ОТ ТЕФТЕРЧЕТА! Убийствено, право в целта! :D

04.04 2014 в 22:31

Бойко Борисов трябва да се приеме като единица мярка за наглост и тъпоумие само Ц.Ц може да му е конкурент