Борисов е готов да предложи друг министър на външните работи

''Аз им спасявам нещата, като има проблеми'', заяви Делян Пеевски

Кристина Минчева 08 февруари 2024 в 10:27 2572 5

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов

Ние в този кабинет имаме само едно министерство - на външните работи. Ако не искат Мария Габриел да остане премиер и външен министър, ние ще излъчим друг министър на външните работи, заяви лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов, след като вчера беше категоричен, че единственият вариант при ротацията е Мария Габриел да заема поста премиер и външен министър.

По думите на Борисов съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков все още не е потвърдил предложението.

"Всеки ден Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Делян Пеевски идват и си говорим. Обикновено Пеевски и Петков идват заедно, те водят изключително приятелски разговори", каза лидерът на ГЕРБ и добави, че за да няма обвинения и спекулации е предупредил колегите си вече да не идват заедно.

Борисов заяви, че е готов да отстъпи и да няма ротация на министри и областни управители, въпреки първоначалните договорки такава да има, ако се наложи след анализ на свършената работа.

По отношение на казаното от Борисов, че вижда близост между ДПС и ПП-ДБ, председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски каза, че "това лицемерие трябва да приключи".

"ДПС е част от това парламентарно мнозинство. В кой кабинет се виждаме... в моя идват, в кабинета на Петков се виждаме, ние работим заедно. Аз им спасявам нещата, като има проблеми с другите партии", заяви Пеевски.

По думите му към ДПС са отправяни покани за министри и зам.-министри, но те са отказвали, защото не искат да участват в правителството. 

"Борисов лично ни покани, министърът на земеделието покани наша депутатка да е зам.-министърка - отказахме", поясни Пеевски. 

Относно предложението на Борисов за друг външен министър, санкционираният по глобалния закон "Магнитски" депутат коментира, че за МВнР решава ГЕРБ, защото "това е единственото министерство, което имат".

"Ако ПП-ДБ искат да нарушат договорките и да вземат министерството на ГЕРБ, си е работа между тях. Ако решат да има избори, няма да е проблем. ДПС са готови за избори", заяви Пеевски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1935

5

Муню

08.02 2024 в 13:38

За тиквун какво означава ротация?

Изкарай най-накрая споразумението, стига си се вайкал като стара мома!!!

14469

4

случайно прочетох

08.02 2024 в 11:27

""Всеки ден Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Делян Пеевски идват и си говорим." :-))))

Питка, блага ракия, цветя носят ли?

14469

3

случайно прочетох

08.02 2024 в 11:23

И кого ще предложи? ПКП?

305

2

Старик

08.02 2024 в 10:59

А друг Бай Ставри, не щеш ли!?

1042

1

danvan

08.02 2024 в 10:36

Как пък няма поне един журналист да го попита, каква работа има Пеевски на обсъжданията на кабинет след ротация? Мисирки!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика