Борисов: Честито на новата коалиция! Отървахме се от ПП-ДБ

Според лидера на ГЕРБ България ще има 5-6 поредни служебни правителства

Кристина Минчева 25 април 2024 в 10:34 2850 3

Снимка БГНЕС/РАЛИЦА БЕЛЧЕВА

Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов честити "новата коалиция между "Възраждане", ПП-ДБ, ИТН и БСП". Веднага след него председателят на ДПС Делян Пеевски също честити на "коалицията на пудела". Коментарите им са по повод исканата оставка на председателя на Народното събрание Росен Желязков. Депутатите гласуват днес внесеното искане от ПП-ДБ и БСП за освобождаването на Желязков като председател на парламента, след като в началото на пленарното заседание нямаше кворум заради липсата на ГЕРБ, ДПС, 8 депутати от ПП-ДБ и 6 от БСП в залата.

8 от ПП-ДБ и 6 от БСП не дойдоха в НС за кворум за оставката на Желязков (обновява се)

"Искам да поздравя колегите от "Възраждане", ПП-ДБ и БСП за новата коалиция с ИТН. Те ме улесняват много, че вече няма да има въпроси нито за ДПС, нито за ПП-ДБ, нито за сглобки. Аз мисля, че поне пет-шест служебни правителства ще се изредят още", каза Борисов в кулоарите на парламента.

Въпреки че ИТН и Възраждане обвиниха ПП-ДБ и БСП, че са спасили Росен Желязков при липсата на кворум в началото на заседанието, лидерът на ГЕРБ видя нова коалиция, на която ГЕРБ щяла да бъде "много добра опозиция". 

Той представи мотивите на ПП–ДБ за искането за предсрочно освобождаване на председателя на Народното събрание Росен Желязков.

"Г-н Петков атакува Росен Желязков, че е нарушил правилника по член 48 ал. 5 – Проект на решение относно необходимостта от предоставяне на нова сграда на Конституционния съд, Проект на решение за изменение и допълнение за дейността на НС, закона за съдебната власт, внасяне на извънредни точки в дневния ред за помощта за Украйна, за промени в Закона за защита от домашно насилие. За това ще пада Росен Желязков? Срам за колегите от ПП-ДБ. Тези лицемери!“, подчерта Борисов.

Санкционираният за корупция по глобалния закон "Магнитски" Делян Пеевски също заяви, че "имаме коалиция, нечувана коалиция на тези хора".

"Днес имаме коалиция на пудела. Всички пачки купиха всичко днес. Събраха се могат да отворят наново каналите и могат спокойно да крадат, но са подценили много народа. Ще понесат отговорност от хората", коментира Пеевски. 

Той също честити на "коалицията на пудела".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

3

dolivo

25.04 2024 в 15:10

Демек, който не е с нас е пе.......рас, пудел и тям подобни ученически обиди. Или тулупски, но неговите не са за ефир ,... онея с 200

318

2

Valioka

25.04 2024 в 12:29

Ами, досега виждаме една наистина стабилна, действаща коалиция между ГЕРБ и ДПС, която е непоклатима във времето.... Не че е неочаквана, но трябва да се знае, че тя не е евроатлантическа, а мутренска. Тача че Бочко първо трябва да честити на себе си и тогава на другите.

723

1

user4eto

25.04 2024 в 12:16

"Аз мисля, че поне пет-шест служебни правителства ще се изредят още", каза Борисов

Каза мръсният тулуп, заради който имаме такива правителства.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки