Борисов честити Съединението: 'По-добро бъдеще не се постига с ковчези и унизени полицаи'

OFFNews 06 септември 2020 в 08:31 8750 4

Справедливост и по-добро бъдеще се постигат със средствата на демокрацията, а не с вдигнат юмрук. Нито с ковчези, бесилки, бомбички и унизени служители на реда. Този процес не се изчерпва и със смяната на един управляващ с друг. Затова предложих и конкретен план за рестарт. Кауза, около която си струва да се обединим. И която може да ни изведе от един труден момент. Точно както преди 135 години. Защото Съединението прави силата! Честит празник!

Това написа министър-председателят Бойко Борисов във фейсбук по повод 135-ата годишнина от Съединението на България.

"Съединението на Княжество България с Източна Румелия е забележителен успех на българското общество. Доказателство, че един обединен народ може да постигне велико дело съвсем сам, без чужда помощ", добави още премиера.

По думите му мощната подкрепа и единение около националния идеал тогава са знак за зрелостта и волята на обществото. Винаги съм смятал, че трябва да използваме поуките на миналото, за да решаваме проблемите си днес. 

"Във време на пандемия, когато целият свят е в тежка социална и икономическа криза, да се внушава, че у нас няма държава, да се подронва доверието в институциите и да се разделят българските граждани е национална мерзост. На българската държавност, градена и отстоявана поколения наред, не може да се маха с лека ръка, макар и свита в юмрук. За рестартирането на демокрацията е необходимо разбирателство, а не реваншизъм, защото, ако наистина ни е грижа за държавата, трябва да мислим не само за днешния, но и за утрешния ден", добави министър-председателят.

Вярвам в мъдростта на българския народ! Вярвам, че и този път гражданите на България ще съумеем да се обединим около една национална кауза и да вървим по правилния за страната път, така че да подкрепим историческата мисия на младите хора и с гордост да говорим на бъдещите поколения какво сме постигнали заедно, подчерта той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

4

Red or Dead

06.09 2020 в 13:27

Барба Ганьос, човече без ТОПКИ, без ДОСТОЙНСТВО,без ЧЕСТ.......
това ли ти е животът, друг/а ти пише статуси които надали и четеш(а, можеш ли всъщност).....
...джиткаш из третокласни пътища с дЖипка и плещиш АБСОЛЮТНИ НЕБИВАЛИЦИ....
виж къде е днес(и не само днес)ПРЕЗИДЕНТЪТ....сред хората БЕЗ ОХРАНА....
ти имаш ли кураж да го направиш.....хахахааа.....
ТИКВО, ти си МИНАЛО, дано обаче не остане НЕНАКАЗАНО, от НАРОДЪТ ти си НАКАЗАН ЗАВИНАГИ.....

6589

3

stanimir_13

06.09 2020 в 12:59

По-добро бъдеще се постига без ГЕРБ, БСП, ДПС, и разни плужеци, като НеФеСееБе, Воля и ВМРО.

706

2

order

06.09 2020 в 11:04


„…Драги комисаре, криминалните типове и ултрасите ги изпращат на протести олигарси, близки на властта и самата власт. Целта обикновено е да се даде повод на полицията да действа силово. Също и да бъдат обвинени протестиращите, че са свързани с подобни провокатори и са търсили сблъсъци. Това е част от неписаната тактика на управляващи и МВР. В същата тактика влиза след употребата на сила от страна на властта, да се дават пресконференции и да се обвиняват протестиращите и свои опоненти. В конкретния случай – дори президента.

Очакваният резултат е да се покаже на обществото и дори на света, че протестиращите са едни лоши хора. Полицаите и техните началници от седмици виждат, че болшинството протестиращи са средно и над средно ниво на интелигентност. Студенти и дори ученици, техни родители, напоследък и все повече пенсионери. Те ли имат нужда от ултраси и криминални типове? Те имат към тях същото отношение, каквото и към корумпираните политици, защото знаят, че обикновено са свързани…“
https://mobile.frognews.bg/article/202548/