Бонев: Нещата не вървят добре. С тези резултати на ПП-ДБ, на местните избори няма да има мнозинство в Общинския съвет

Битката за София и България не може да стане с галене по главичката, заяви лидерът на ''Спаси София''

Ружа Райчева 09 април 2023 в 15:00 8815 4

Борис Бонев

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Борис Бонев

За съжаление резултатите от изборите миналата неделя по-скоро говорят, че нещата не вървят добре. Защото въпреки победата на ПП-ДБ в София, ако това бяха местни избори, с тези резултати нямаше да има мнозинство в Общинския съвет. А без мнозинство в Общинския съвет, който и да бъде избран за кмет, каквито и благопожелания да прави, възможността да може да ги изпълни изцяло или спокойно, е почти нулева. Защото Общинският съвет има изключително сериозна власт.

Това заяви пред БНР лидерът на партия "Спаси София" Борис Бонев. По думите му след 18 години местно управление на ГЕРБ, както е в София и повечето големи градове в България, хората са се уморили.  

"В крайна сметка ние видяхме какъв е техният максимум, какво могат да постигнат и направят и какво могат да откраднат. Оттук насетне е назрял исторически момент за една генерална промяна за начина, по който се управляват българските градове. Би било безотговорно, ако силите, които имат амбицията и възможността да направят тази промяна, се провалят в този процес", каза той. 

Борис Бонев подчерта, че за "Спаси София" е изключително важно бъдещето на столицата да не бъде поставяно на карта в контекст на някакви национални преговори за правителство, в които София да бъде разменна монета за спокойствие на двете големи сили, които завършиха първи и втори на изборите.

"Така че не смятаме, че е моментът да се правят грешки или компромиси с кандидата за кмет, екипа му, приоритетите или кампанията, която трябва да бъде проведена", предупреди той.

По думите му въпреки че е поддръжник на позитивните и оптимистични кампании, се е видяло, че с такъв тип кампания като тази на ПП-ДБ "не върви":

"Тогава, когато си имаш работа с една разбесняла се ламя, една организирана престъпна група, едни безскупрулни мутри, които използват методи от 90-те години, за да те сплашват, които на всичкото отгоре разполагат с чудесно медийно обслужване, тогава да обясняваш колко всички сме добри - не върви. Това е битка на живот и смърт. Това е битка за бъдещето на София и България и тя не може да бъде водена с галене по главичката."

Борис Бонев призова ПП-ДБ да се фокусират върху София и местните избори. "Много градове и крепости на ГЕРБ могат да паднат. Така ще може да се спре и кризата на национално ниво. Всички в момента правят калкулации с оглед на местните избори", добави той.

"Отправям призив към "Продължаваме промяната", към "Демократична България", към всички хора, които не са съгласни с ремонт на ремонта, с разместени павета и т.н. - да намерим силата да се обединим с ясен екип, кандидат за кмет и конкретни решения и да излизаме на терен, да убедим хората, че нашите решения са реализируеми", каза още Борис Бонев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

11

случайно прочетох

10.04 2023 в 11:35

"Това е битка за бъдещето на София и България и тя не може да бъде водена с галене по главичката.""

Да рчазбирам ли, че според Бонев, ПП и ДБ трябва да паднат на нивото на Лойко и започнат да ръсят простотии и лъжи? Или може би Ицо Хазарта да спретне една песничка за планктона в ГЕРБ?
Не смятам, че избирателите биха харесали подобна кампания.
Простакът се убива с мълчание.

2550

10

alfakentavur

10.04 2023 в 07:37

Хаха, платеното тролче изяде калая :)

10298

9

AntiZ

09.04 2023 в 21:01

121 скрити коментара поради блатно зловоние. Оффнюз дезинфекцират успешно. Хахаха

-1650

4

ob1

09.04 2023 в 15:57

121 сашки, за вас правилният ъгъл е този, в който ще се скриете мноооого скоро
 
X

Да помогнем на украинските деца!