Бокова обяви Стоичков за "Шампион на спорта на ЮНЕСКО" (снимки)

OFFNews 18 май 2016 в 19:05 5647 4

Снимка Сергей Антонов

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова обяви Христо Стоичков за „Шампион на спорта на ЮНЕСКО”.

„Всички българи се гордеем с постиженията ти", заяви Бокова на Стоичков, като подчерта, че той е един от най-успелите български спортисти на всички времена.

От своя страна, Христо Стоичков благодари на Ирина Бокова и подчерта, че е горд с това, което Бокова прави за него, за света и за България.

„Приемам всичко това като едно голямо задължение, защото спортът обединява много неща, на първо място децата, а оттам нататък те да знаят как да постигнат тези успехи”, каза Стоичков.

Бокова коментира и кампанията за избор на нов генерален секретар на ООН. 

„Това е голяма отговорност за мен. Това не е някаква лична амбиция, а е нещо, което смятам, че е свързано и с името на България. От моя страна ще направя всичко възможно това да стане", категорична е тя.

Бокова коментира, че усеща не толкова подкрепата на правителството, колкото на много българи - неправителствени организации, млади хора, сдружения, българи по света, които и пишат и имат идеи.

Смятам, че кампанията върви нормално и добре, аз върша своята работа, надявам се, че и външно министерство върши своята работа, допълни тя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12884

4

Nimart

18.05 2016 в 23:55

P.S. Една разлика - Стоичков вкарва голове/за България/, другарката вкарва автоголове/на България/.

12884

3

Nimart

18.05 2016 в 22:18

Двамата, като излъчване са си лика-прилика!

77927

1

El Commandante

18.05 2016 в 19:25

Е браво, ужким и двамата англоговорящи, пък не намериха по-добър вариант за Champion освен най-буквалното, браво, ако бех професора щех да се омерзим сериозно...