Бойко отговори на Радан с подигравка към БСП

OFFNews 13 януари 2014 в 11:06 7747 27

Радан Кънев и Бойко Борисов
Радан Кънев и Бойко Борисов

"За първи път чувам една партия да участва в две листи и това да се нарича „разширение”, а не разцепление. Демагозите в БСП, добре подплатени от парите на Хохегер, са способни да изкарат, че загубата на Станишев на парламентарните избори е победа, а участието с две листи на евроизборите е „разширение. А на г-н Радан Кънев, бих искал да кажа, че да оценяваш силните страни на противника съвсем не означава „симпатии”, но да гостуваш в цензурираната телевизия на ДПС, където да ти пускат клипчета с черен ПР, които всички знаем от кого са изготвени, е повече от лош вкус и липса на възпитание.”.

Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар във Фейсбук профила си в коментар по повод изказване на лидера на ДСБ Радан Кънев. Тази сутрин Кънев окачестви "симпатиите" на Борисов към Георги Първанов като "притеснителни".

„Виждаше се промяна в ГЕРБ. Но този знак на симпатия към Георги Първанов, подобни неща в политиката никога не са случайни, е нещо, което трябва да тревоци всеки симпатизант на ГЕРБ. Той не трябва да тревожи нашите симпатизанти, защото не е дошъл от нас. Това в голяма степен ограничава шанса да говорим за промяна в ГЕРБ“, каза по-рано днес Кънев и посочи, че думите на Бойко Борисов са поредното доказателство за различията между Реформаторския блок и ГЕРБ.

Ябълката на раздора бе коментарът на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който приветства възраждането на АБВ и коментира, че Георги Първанов е по-сериозен противник от Сергей Станишев, а Ивайло Калфин е „изключителна класа“.

Коя е "цензурираната телевизия на ДПС", според Борисов, не стана съвсем ясно - в неделя Радан Кънев гостува на ТВ 7, а днес бе в bTV.

Това са поредните порции задочни заяждания, които Реформаторският блок и ГЕРБ си разменят, след като миналата седмица двете партии дадоха индикации, че ще обсъдят заедно общото си желание за оставка на кабинета „Орешарски“. 

В петък във Facebook лидерът на ГЕРБ направи своеобразен реверанс към Реформаторите, като посочи, че те са "влияеща на общественото мнение коалиция".

Ден по-рано Петър Москов от Блока заяви, че Реформаторите могат и без ГЕРБ, но "това усилие ще коства повече време и ще бъде по-трудно".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews