Бойко Ноев: МВнР се събуди, след като си изяде сармите и пуйката, и привика Митрофанова

OFFNews 29 декември 2022 в 09:33 2342 1

Ноев

Снимка Стоп кадър

Бойко Ноев

МВнР се събуди след празниците, след като си изяде сармите и пуйката, и покани руския посланик у нас Елеонора Митрофанова и вероятно тя ще каже какви са истинските причини за случая с Христо Грозев.

Това коментира иронично бившият министър на отбраната Бойко Ноев пред бТВ за случая с издирването на разследващия журналист. Експертът недоумява каква информация очаква страната ни от Русия, след като Кремъл ни залива непрекъснато с пропагандата си. И добави, че поведението на Русия спрямо България е арогантно и унизително.

По думите на Ноев журналистът е бил потърсен от българските власти още на втория ден, след като случаят нашумя и са задействани съответните механизми за сигурността на Грозев, който не се намира в България.

"Случаят с Грозев е повод да се погледнат няколко принципни въпроса за свободата на словото и поведението спрямо разследващите журналисти", бе категоричен експертът.

Бойко Ноев настоя незабавно да се закрие българското бюро в Москва, от което според него няма смисъл. Той добави, че главният прокурор Иван Гешев удобно излиза с коментари по темата, но все още няма никакъв резултат. Ноев се надява, след като Гешев бъде сменен и бъде назначени други прокурори, случаите да бъдат разнищени. Той призова депутатите да поканят Грозев в българския парламент, "а не само в европейския да ходи и да говори пред евродепутатите".

"Много по-страшни неща стават, а не просто да се веят едни знамена пред парламента", посочи бившият министър на отбраната.

Според него ДАНС се пращат като пожарна команда за неща, които могат да се решат от МВР, а техният ресурс за контролиране на чужди разузнавателни служби трябва да се удвои и утрои.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

706

1

order

29.12 2022 в 12:14

Мдааа... първо училите в Москва и подготвени в КГБ кадри скачат срещу... и те не знаят срещу кой!!!
Просто ей така да си шляпат!!!
 
X

Подкастът на OFFNews