Бойко направи реверанс към десните си конкуренти

Елица Мартинова 10 януари 2014 в 12:38 3831 19

Бойко Борисов
Бойко Борисов

Своеобразно "признание" за потенциала на няколко десни формации направи чрез публикация във Facebook председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

В поста си експремиерът коментира, че в българския политически живот липсва автентична левица. По думите на Борисов в момента столетницата, която по традиция обединява левите избиратели, се ръководи от ДПС и налага десни и дясноцентристки тези.

Заедно с тази констатация, Борисов прави и своеобразен реверанс към няколко десни формации, които по принцип се схващат като конкурент на ГЕРБ за гласовете на десния избирател.

"В център-дясно проблеми няма, защото има силна дясноцентристка партия ГЕРБ, която пожеждава левицата и либералите в десет поредни избори за различни институции, по-малка, но влияеща на общественото мнение коалиция на Реформаторския блок и няколко други партии в център-дясно, които са с по-малък електорален ресурс, но също с немалък потенциал - БЗНС, РЗС и движение "22 септември".

Тонът на Борисов по адрес на конкурентите му се отличава съществено, особено в частта, касаеща позицията му към Реформаторския блок. Той контрастира на две негови миналогодишни изказвания:

13 септември 2013 г.:
"След изказванията на Кунева и Атанасов, вече съм напълно наясно, че отново ГЕРБ сам трябва да победи БСП и ДПС на избори. Ние предложихме само съвместни действия за свалянето на сегашната коалиция. Явно те имат други планове, различни от това."

15 октомври 2013 г.:
"Вчера ми стана ясно защо Реформаторския блок е зазидал вратата си за ГЕРБ и за кого е отворена. Видях как Иван Костов се ръкува с вътрешния министър на тройната коалиция, който е бил негов специален гост на лекция. И това пред попивателния поглед на Радан Кънев. Интересно ми е как Кънев ще отиде при протестиращите сега? (...)"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!