Бойко лично ще наблюдава ДАНС, остави вицепремиера Калфин с второстепенни ресори

OFFNews 20 ноември 2014 в 12:34 6713 3

Бойко Борисов, Меглена Кунева

Снимка Сергей Антонов

Премиерът Бойко Борисов повери силовите министерства на заместничката си Меглена Кунева

Премиерът Бойко Борисов не се довери на нито един от вицепремиерите си да контролира Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) и Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ). Той лично ще ги наблюдава, става ясно от прессъобщение на правителствената пресслужба.

От разпределението на ресорите между вицепремиерите става ясно, че заместникът на Борисов и социален министър Ивайло Калфин (АБВ) е оставен без министерства като вицепремиер. Той ще наблюдава така или иначе ресорната му като социален министър Държавна агенция за закрила на детето, Националната агенция за професионално образование и обучение и Националния компенсационен жилищен фонд. Той ще отговаря за демографската политика.

Вицепремиерът по европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева (РБ) ще следи работата на министрите на външните работи, на правосъдието, на отбраната и на вътрешните работи.

Тя ще координира работата на държавните агенции за метрологичен и технически надзор, за българите в чужбина и за бежанците, на Държавна агенция „Технически операции“, на Агенцията за ядрено регулиране, Патентното ведомство и Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност.

Вицепремиерът по коалиционна политика и държавна администрация Румяна Бъчварова (ГЕРБ) ще координира работата на министрите на образованието и науката, на културата, на здравеопазването, на младежта и спорта и на туризма.

Тя ще осъществява взаимодействието на правителството с Държавна агенция „Архиви“, Комисията за регулиране на съобщенията, Националния статистически институт и Националната агенция за оценяване и акредитация.

Вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев (ГЕРБ) ще наблюдава дейността на министрите на финансите, на регионалното развитие и благоустройството, на икономиката, на енергетиката, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на земеделието и храните и на околната среда и водите.

Той ще осъществява взаимодействието с Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“, с Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, с Държавната комисия за стоковите борси и тържищата и с Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!