БНР съобщи за сигнал за предизборни нарушения в Турция

OFFNews 10 юли 2021 в 13:57 3113 0

В Истанбул все още няма запечатана секция в деня на размисъл. Навсякъде има проблеми със събирането на членовете на секционните комисии.

В квартал „Авджълар“ все още не е запечатана изборните книжа са предадени на членовете на СИК, но секцията все още не е запечатана. Тече проверка на машинното устройство, с което ще се гласува утре.

Секциите в „Авджълар“ са две.

Навсякъде в Истанбул има забавяне и притеснение дали ще се съберат членовете на секционните избирателни комисии, тъй като техният състав беше масово подменен в петък с решение на ЦИК.

В "Авджълар" секцията се предава на председателя на СИК, секретарят - представител на държавната администрация. Техникът, който поддържа машината в „Авджълар“, е турски гражданин и не говори български.

112 са секциите в цяла Турция. 69 са машините в 49 секции. В Истанбул секциите са 25 с 8 машини.

Има притеснение дали ще успеят да бъдат запечатани всички секции. Вероятно процесът ще продължи до късно вечерта. До полунощ те трябва да са запечатани.

БНР съобщи, че са получили сигнал за предизборни нарушения.

В „Авджълар“, е водена кампания на турски език от една от коалициите с кандидати за депутати в следващия парламент. Също така са подменяни номерата на плакатите на друга партия - номерата от бюлетините. Този сигнал не е установен с протокол и се проверява.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови