Близнашки: Следяха ни и ни подслушваха по време на протестите

OFFNews 07 февруари 2015 в 19:20 3948 5

"Действително ни следяха и подслушваха по време на протестите срещу кабинета "Орешарски", заяви пред БНР бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки.

Той подчерта, че това негово твърдение се базира на факта, че е бил пряк участник на протестите, но трудно може да го докаже.

Когато е станал премиер, още при първите срещи със специализираните служби е бил уверен, че не е „работено по хората от протеста". Въпреки това той е назначил проверка, която е дала резултати с известно закъснение.

Според Близнашки борбата трябва да се води с аргументи, а не със сила, като призова Народното събрание да направи анкета за подслушванията на протестите.

Бившият служебен премиер коментира и правителството на Пламен Орешарски.

"По начало самият опит олигархията да управлява пряко чрез налагане на правителството на Пламен Орешарски беше един неудачен експеримент, който ни върна години назад, възроди наново конфронтацията в обществото и в крайна сметка те бяха крайно негативни, така че още дълго няма да можем да се оправим с финансовите последици от това управление", каза той.

Той оцени положително първите 100 дни на настоящето правителство, като изтъкна, че реформите в съдебната система ще изискват промяна в Конституцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!