Йовчев се защити: Никога не са били подслушвани протестиращи

Ивайло Анев 06 февруари 2015 в 15:28 3814 14

Бившият министър на вътрешните работи в кабинета "Орешарски" Цветлин Йовчев

Бившият министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев нарече лъжа твърденията на председателя на вътрешната комисия в Парламента ген. Атанас Атанасов.

Атанасов заяви, че незаконно в продължение на 300 дни срещу хора, свързани с протестите срещу правителството на Пламен Орешарски, са били използвани специални разузнавателни средства (СРС), включително подслушване, физическо следене, проследяване на лична кореспонденция в социалните мрежи и имейлите.

Атанасов определи разработката "Червеи" като "нарушение на конституцията и много тежко погазване на закона".

По думите на Йовчев до момента са били разпространявани многократно такива "манипулации". Извършена е проверка от служебното правителство и резултатите са били категорични, заяви той.

„Нека да бъдат направени всички възможни проверки, аз съм „за" това, но съм и „за" това, ако излезе, че това е поредната лъжа, тези, които разпространяват тази лъжа, да понесат своята отговорност", закани се бившият министър на вътрешните работи.

Той призова министърът на вътрешните работи Веселин Вучков да помисли как да помогне на пострадалите от наводненията и как да ги предпази от нови наводнения. Освен това трябвало да помисли как да реши проблемите с бежанците и с престъпността, както и проблемите на служителите на МВР в рамките на този орязан бюджет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!