Бившият главен на Дума прие да е кандидат-депутат. Ще се бори БСП да не е Пета колона на Москва

OFFNews 07 февруари 2021 в 08:35 3602 0

Бившият главен редактор на вестника на БСП "Дума" Йордан Мичев, който от години живее във Великобритания, се впуска в предизборната кампания. Той е приел да бъде на шесто място в разградската листа на Столетницата.

Това стана ясно от негова публикация във фейсбук.

"Приемам предизвикателството, но не променям по никакъв начин вижданията си, че БСП в момента не се движи в полезната не само за нея, но и за България посока. БСП трябва да бъде флагманът на Европа у нас, а не да бъде Пета колона на каквито и да е източни диктатори", написа Мичев.

Според него БСП трябва да се превърне в модерна лява европейска партия и да следва най-доброто от управленските политики и практики на сестринските й партии в Централна и Източна Европа.

"Аз не виждам сегашната БСП в цялата тази картинка. Ако бъда честен докрай, не виждам и себе си в сегашната БСП. Но въпреки това не мога да хвърля с лека ръка доверието на земляците ми от Цар Калоян, Лозница и Самуил, които са ме номинирали", споделя още Мичев.

Ето и текста на цялата му публикация в социалната мрежа:

Благодаря на социалистите от различни организации в общините Цар Калоян, Лозница и Самуил за номинациите да бъда включен в листата на БСП на предстоящите избори. Днес бях одобрен от Областния съвет в Разград да бъда на шесто място в листата. Това беше доста изненадващо за човек, който не живее в страната. Приемам предизвикателството, но не променям по никакъв начин вижданията си, че БСП в момента не се движи в полезната не само за нея, но и за България посока.
БСП трябва да бъде флагманът на Европа у нас, а не да бъде Пета колона на каквито и да е източни диктатори.

БСП трябва веднъж завинаги да приключи с хора от т.нар. Преход, които нанасят огромни вреди на публичния й образ и част от които продължават да дърпат конците в нея. Сред тях има и такива с присъди за безстопанственост, които дори съветват Борисов по... енергийни въпроси. От много съветване стигнахме до поредните милиарди на българския данъкоплатец, потънали в Белене и “Турски поток”. Аз не се виждам на една маса с тези хора. Тоест положението е “или-или”, компромисен вариант отдавна няма.

БСП трябва да бъде модерна лява европейска партия и да следва най-доброто от управленските политики и практики на сестринските й партии в Централна и Източна Европа - същите, които наредиха Чехия и Словакия сред страните с най-ниски нива на социално неравенство и превърнаха Румъния в най-бързо развиващата се икономика в ЕС.

Аз не виждам сегашната БСП в цялата тази картинка. Ако бъда честен докрай, не виждам и себе си в сегашната БСП.
Но въпреки това не мога да хвърля с лека ръка доверието на земляците ми от Цар Калоян, Лозница и Самуил, които са ме номинирали. Защото доверието е най-големият капитал. Вярвам убедено, че това, за което пледирам, един ден ще бъде реалност.

Още веднъж: Благодаря!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови