Демонстранти: Перата е поръчан от чужди служби, оръжията са подхвърлени

OFFNews - Бургас 14 април 2016 в 19:58 5603 6

Снимка OFFNews

Около 50 души се събраха в Бургас в защита на арестувания за противозаконно задържане на трима афганистанци Петър Низамов – Перата.

На демонстрацията имаше и мъже в униформи, които са представители на т.нар. Воински съюз „Васил Левски“.

Информацията, която получаваме от наши хора и симпатизанти в правителството, е, че натискът в момента да бъде осъден този човек тук (Низамов) идва отвън. Идва от външни сили, тъй като населението на Англия, Франция, Испания, Германия, Швейцария е започнало да организира местни опълчения. Днес сутринта само имаме две обаждания от Германия и от Швейцария, искат да им дадем структурата – как се организира народно опълчение“, твърди Владимир Русев, говорител на воинския съюз.

Той добави, че има информация, че доказателствата, които бяха открити при обиска на Перата, са подхвърлени.

В дома и в колата му бяха намерени газов пистолет, нож, мачете, пластмасови връзки тип „свински опашки“, камуфлажни дрехи, както и малко количество марихуана.

В това не видя нещо нередно и сестрата на Низамов – Надя, която беше дошла да засвидетелства подкрепа за брат си. Тя го определи като патриот и добави, че започнал да пази границата, провокиран от Кьолнските събития. Доказателствата, както и криминалното минало на брат си, обясни:

Тия неща бяха толкова отдавна, в миналото му. Той си завърши, ожени се, има си деца. Всеки в тийнейджърските си години е правил някакви глупости и той си е поел последствията за тия неща. За марихуаната – нищо не мога да кажа. Доколкото разбрах е било съвсем малко. Нещо, което всеки един тийнейджър в Бургас и в България, консумира. Не е нещо да пласира. А за тези мачетета… И във вкъщи също имаме. Той си е колекционер от много години на всякакви оръжия“, каза Надя.

Тя добави, че не е възможно брат й да е обирал мигрантите, защото си изкарвал достатъчно пари.

Протестиращите поискаха с викове оставки пред празната сграда на Съдебната палата в Бургас. Обвиниха БХК в предателство и ги призоваха да напуснат страната. Крещяха „Перата – герой“, макар случайно запитан участник в протеста да каза, че е тук, за да подкрепи Динко от Ямбол.

Протест се очаква да има и утре, в Малко Търново. В районния съд ще се гледа мярката за неотклонение на Низамов. От прокуратурата искат постоянен арест.

Припомняме, че т.нар. Войнски Съюз "Васил Левски" е организация, която разпространява и конспиративни теории: че масонски елити управляват ЕС и България; "слугите на Запада у нас вършат своите сатанински дела по указания на" ЦРУ и Мосад и т.н.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови