Бареков: Колегите ми от bTV принизиха журналистиката до платена любов

ОFFNews 09 април 2014 в 11:42 7332 8

Николай Бареков
Николай Бареков

Николай Бареков изригна срещу бившите си колеги от bTV и ги обвини в "платена любов" с Бойко Борисов.

Това стана след като медията излъчи в сутрешния си блок интервю на Бисер Миланов-Петното, който признава, че е получавал пари от Бареков.

"Журналистите принизиха професията до нивото на платената любов. Очевидно тарифите в българската журналистика надминаха стократно тези в каталозите на световните модни агенции. Тази сутрин бившите ми колеги от bTV се задействаха като кризисен пиар, за да подобрят репутацията на бившия премиер", гневи се лидерът на "България без цензура" в съобщение, разпространено от пресцентъра му.

Според него след като е станало ясно, че е имало среща между Бисер Миланов-Петното и Бойко Борисов в Банкя, спешно трябвало Петното "да бъде осветен повторно, за да ръси врели-некипели по адрес и на Бареков".

"Въпреки всички манипулации на журналистите, поне стана ясно, че между Петното и Бареков връзка няма, а целта на разговорите в Банкя е била омаскаряването на моята личност. Полза от това би имал единствено онзи, който се опитва да се върне на бял кон във властта – Бойко Борисов", добавя новият политик.
Той вини bTV в платени медийни кампании, а Борисов - в плащане на големи суми на журналисти с цел клевета. "Суми - най-малкото съизмерими с хонорара, който сте предлагали на Петното от половин милион лева", уточнява Бареков.

Той се оплаква още, че откакто съществува партията му, не е получил нито една покана за участие "нито от БТВ, нито от Ани Цолова и Виктор Николаев", "вместо това днес българските зрители в най-гледаното време получиха обилния поток на съзнанието на Бисер Миланов - Петното, който щял да стане евродепутат". 

Това не отговаря съвсем на истината, за нито едната от посочените телевизии. Бареков участва в предаването "Нека говорят" на bTV - в скандалното му издание, в което Росен Петров обяви, че става партиен член на ББЦ. В Нова пък политикът беше на гости на токшоуто на Сашо Диков. Бе получил и покана от сутрешния блок "Здравей, България", но отказа да отиде и да обясни за луксозния имот, в който отскоро живее.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови